Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pro milovníky vrstvených dezertů tu máme tip na úžasné mini řezy. Hotové jsou za chviličku a na rodinných sešlostech s nimi zazáříte.

40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 6 ks vejce
  • 6 lžic hladké mouky
  • 6 lžic cukru krupice
  • 6 lžic horké vody
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 4 lžíce kakaa
Poleva
  • 200 g mléčné čokolády
  • 100 g másla
Náplň
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce medu
  • 2 balení želatiny
Článek

Postup

01.

Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh, žloutky s cukrem a vodou vyšlehejte do pěny. Postupně do ní střídavě zamíchejte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a vyšlehané bílky. Těsto rozdělte na dva plechy na pečicí papír a pečte každý 10 minut při 180 stupních Celsia.

02.

Mezitím, co bude upečený základ chladnout, můžete připravit první část náplně. 250 ml smetany vyšlehejte, jedno balení želatinového ztužovače zalijte v jiné míse trochou vody, rozmíchejte a nechte pár minut stát. Vařečkou do něj jemně vmíchejte šlehačku, dvě lžíce tekutého medu, a tímto krémem pokryjte jeden upečený plát (nechte ho v pekáčku). Dejte do lednice na půl hodiny ztuhnout.

03.

Poté potřete vršek půlkou čokoládové polevy, kterou jste připravili rozpuštěním čokolády a másla ve vodní lázni, a vraťte zase na chvilku do lednice.

04.

Čokoládovou vrstvu pak pokryjte druhou částí smetanového krému, který jste připravili stejně jako ten první. Přiklopte zbylým plátem upečeného korpusu, polijte čokoládovou polevou a nechte v lednici pořádně vychladit. Poté krájejte na malé kostičky a podávejte (třeba i s párátkem jako jednohubky).

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie20 735,29 kJ
Bílkoviny109,51 g
Tuky345,17 g
Sacharidy349,95 g
Sůl2,12 g
SAFA203,05 g
Vláknina15,3 g
Cukry285,74 g
Související témata:

Načítám