Článek
Postup
01.
Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh, žloutky s cukrem a vodou vyšlehejte do pěny. Postupně do ní střídavě zamíchejte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a vyšlehané bílky. Těsto rozdělte na dva plechy na pečicí papír a pečte každý 10 minut při 180 stupních Celsia.
02.
Mezitím, co bude upečený základ chladnout, můžete připravit první část náplně. 250 ml smetany vyšlehejte, jedno balení želatinového ztužovače zalijte v jiné míse trochou vody, rozmíchejte a nechte pár minut stát. Vařečkou do něj jemně vmíchejte šlehačku, dvě lžíce tekutého medu, a tímto krémem pokryjte jeden upečený plát (nechte ho v pekáčku). Dejte do lednice na půl hodiny ztuhnout.
03.
Poté potřete vršek půlkou čokoládové polevy, kterou jste připravili rozpuštěním čokolády a másla ve vodní lázni, a vraťte zase na chvilku do lednice.
04.
Čokoládovou vrstvu pak pokryjte druhou částí smetanového krému, který jste připravili stejně jako ten první. Přiklopte zbylým plátem upečeného korpusu, polijte čokoládovou polevou a nechte v lednici pořádně vychladit. Poté krájejte na malé kostičky a podávejte (třeba i s párátkem jako jednohubky).