Hlavní obsah

Tvarohový koláč s malinami

Hodnocení:
(2)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
střední

Tvarohové koláče a řezy se těší neustálé přízni strávníků, a tak jsme se rozhodli i my přinést svůj tip. Ochutnejte tvarohový koláč s malinami a mandlemi.

Ingredience pro:
1 koláč
Na těsto
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 125 g změklého másla
  • 4 žloutky
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 100 g mandlových lupínků
  • 200 g malinového džemu
  • tuk na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
Na náplň
  • 500 g tvarohu
  • 2 lžíce mletých mandlí
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 100 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
Článek

Postup

Krok 1: Změklé máslo utřete spolu s cukrem a se žloutky do hladké pěny. Do té pak postupně vmíchejte mouku prosátou s práškem do pečiva a citronovou kůru.

Krok 2: Těsto rozprostřete do koláčové formy a opatrně na ně namažte skleničku malinového džemu. Čím více, tím lépe! V létě můžete těsto rovnou poklást malinami!

Krok 3: Navrch patří následující tvarohová náplň: Tvaroh, máslo, cukr, vanilkový cukr, žloutky a mleté mandle metlou vyšlehejte dohladka a nakonec vmíchejte sníh z bílků. Povrch koláče posypte mandlovými lupínky a dejte péct na 45 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.

Krok 4: Pokud máte radši než koláč řezy, připravte těsto z 1,5 dávky uvedených surovin. Polovinu těsta pak nalijte do formy nebo na plech a postupně na ně navrstvěte tvarohovou náplň, mražené nebo čerstvé maliny (použít lze ale samozřejmě jakékoliv ovoce) a druhou vrstvu těsta. Tu pomažte silně džemem a posypejte mandlemi.

Nechce se vám péct ale honí vás mlsná? Připravte si nepečený letní malinový cheesecake s bezem.

ynezorPumanzeSaNyknalC
28. 11. 2011

Reklama

Sdílejte článek