Hlavní obsah

Typologie lidí podle toho, jakou mají rádi polohu při sexu

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaký je člověk, který upřednostňuje polohu zezadu? Typologii lidí podle volby sexuální polohy najdete v našem článkuFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Laxní, cílevědomý, volnomyšlenkářský. Co za člověka miluje misionáře nebo psí polohu? Těchto šest velmi oblíbených milostných pozic prozrazuje i vaši povahu. Taky jste rádi středem pozornosti?

Článek

Sexuolog Zlatko Pastor vtipně glosuje, že k zážitkům potřebujeme partnera. „Stálého nebo cizího, což je pro někoho samozřejmé a pro jiného neobvyklé. Jinak sex jde provozovat všude: doma, v přírodě, na mostě nebo ve vzduchu. Jste už členem klubu 10 000 metrů? Také pod vodou. V klubu Minus pět jsou ještě volná místa. V taxíku, ve vaně či kdekoli jinde,“ vyjmenovává jeden z předních českých odborníků. A co polohy? No těch je!

Podle britské sexuoložky Tracey Cox je oficiálně evidováno na šest set různých poloh (prozatím). Co o vás vypovídají vaše nejoblíbenější? Americký on-line magazín Elite Daily sestavil odpovídající významy. Tak schválně, jestli to na vás sedí.

1. Sex vestoje

Milujete pozici, kdy se opíráte o zeď nebo pouze jeden o druhého? Prý to poukazuje na kariérismus a touhu nikdy neusnout na vavřínech. Vaše povaha vám velí být pořád ve střehu, cítit se silně a připadat si nad věcí. Úloha šéfa se vám zamlouvá. Taky je dost dobře možné, že oplýváte charismatem a ve společnosti jste vždy středem pozornosti. V podstatě ve vás ostatní vidí přirozenou autoritu a obdivují vaše dobré nápady.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Sex vestoje prý mají rádi lidé, kteří chtějí být ve společnosti vidětFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

2. Misionář

Říká se, že první misionáři, kteří byli vysláni do kolonií, aby přispěli k jejich „civilizaci“, považovali tuto polohu za jedinou bezúhonnou. Tomu odpovídá i povaha jejích obdivovatelů. Pokud i vy patříte k těm, kdo misionáře milují, patrně jste hodný, dobromyslný člověk, který se nebojí závazků, ovšem libuje si v rutině a necítí potřebu žít volně a okouzlovat ostatní. Dá se tak tvrdit, že máte svůj svět.

3. Psí pozice

Pokud dáváte přednost takzvané psí pozici, pak to vypovídá o tom, že se vám líbí podvolovat si druhého, mít nad ním kontrolu. V překladu to znamená, že prahnete po jistotě. Zkrátka potřebujete vše držet pevně v rukou, ale zároveň patříte k soutěživým lidem, kteří do všeho musí vidět (někdy až příliš).

4. Poloha 69

Fanouškové pozice 69 jsou volnomyšlenkářští odpůrci konvencí, hranic, pravidel nebo zákonů nastavených veřejností. Rádi se cítí svobodně a nespoutaně a obvykle v milování nevidí jen pouhý akt rozkoše nebo plození. Pro ně je to víc. Spojení ducha i těla, což se odráží i v běžném životě. Zpravidla totiž řeší úplně jiné věci než ostatní – duchovně hlubší.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Když chce být žena nahoře, značí to o ní, že si chce své věci vždy řídit samaFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

5. Žena nahoře

Koníček a zase jenom koníček? Baví vás nejvíc? Pak jste typ člověka, který taktéž rád kontroluje a ovládá. Podle výše zmíněného plátku si však nebojíte ušpinit si ruce, pokud na to přijde. Závistivá kolegyně v práci? Pomluvy ze strany sousedky? Však vy vymyslíte plán, jak se pomstít…

6. Lžíce

Zóna pohodlí, standardní komfort, zajeté koleje. Tak přesně tohle charakterizuje člověka, jenž se rád miluje v pozici lžic. Patříte-li k této skupině lidí, patrně jste nekonfliktní, uvolnění a držíte se toho, co už máte vyzkoušené a prověřené. Tak co, sedí to na vás?

V případě, že budete chtít ochutnat, jak se asi cítí jiní, vyzkoušejte nějakou pro vás exotickou polohu. A vůbec se toho nebojte. Třeba mladý pár Emily Hiley a Chris Eltringham, jejichž příběh zveřejnil britský deník Daily Mail, je důkazem toho, že experimenty vás mohou nadchnout. Tihle dva milenci tvrdí, že po dobu tří měsíců vyzkoušeli více než 400 pozic z Kámasútry. Prý to pozvedlo jejich životy. Třeba se to podaří i vám.

A jakou polohu milujete právě vy?

Reklama

Související témata:

Načítám