Hlavní obsah

Typologie podle barevného horoskopu: Jaký odstín je ten váš?

Foto: profimedia

Každé znamení má svou barvu. Věděli jste to?Foto: profimedia

Reklama

Klasické rozdělení roku na dvanáct znamení zvěrokruhu všichni znají. Existuje ale i jiný horoskop, barevný. Podívejte se, v jaké barvě jste se narodili a co to pro vás znamená.

Článek

Každé z klasických znamení zvěrokruhu k sobě má připoutanou jednu barvu, která pak taktéž určuje vlastnosti a charakter zrozence daného znamení. Jakou barvu si s sebou nesete vy?

Beran – Jasně červená (21. 3.–20. 4.)

Základní sytá a jasná červeň, která si přímo křičí o vaši pozornost. A takoví jsou i jedinci narození v tomto období – zkrátka je nelze přehlédnut a nelze opomíjet, vždy jsou centrem pozornosti a náležitě si to užívají. Červená vnáší do vašeho života přelétavost a velmi krátkou trpělivost, neposedíte či nepostojíte na místě a nic vás nebaví moc dlouho. Také podporuje divoký temperament, tito jedinci rychle mění nálady a není úplně složité je rozhodit nebo vytočit k nepříčetnosti. Pozor na to!

Býk – Modrá (21. 4.–21. 5.)

Melancholická modrá je barvou klidu, rovnováhy a určitého zpomalení v životě. A takoví jste i vy. Máte v sobě klidnou moudrost, díky které pro vás není problém se i v této uspěchané době občas zastavit a nad věcmi důkladně přemýšlet, než začnete jednat. Modrá je také barvou chladu a smutku – někdy tak můžete působit, sklíčeně a odtažitě, myslete na to a neodhánějte od sebe lidi. Modrá je barva harmonie a vyváženosti, víte, co chcete, a také to, že někdy se na vyšší cíle vyplatí počkat.

Foto: profimedia

Býkova barva je modrá. Je to barva klidu, přemýšlivosti a rozvážnostiFoto: profimedia

Blíženci – Žlutá (22. 5.–21. 6.)

Žlutá je barva optimismu, zvídavosti, nekonečné energie a také bystrého intelektu. V určitých aspektech stojí v protikladu k modré, jejíž moudrost klidně plyne – žlutá chytrost je jako plamen, hoří jasně a nestále. A takoví jsou i žlutí jedinci – bystří a všímaví s věčným úsměvem na tváři, ale také s komplikovanou povahou, která se může měnit mrknutím oka. Jeden den jednáte s nadšencem, druhý den s naprostým skeptikem. Všechno vás baví, všechno chcete poznat a novost je modlou vašeho života.

Rak – Bílá (22. 6.–22. 7.)

Čistá a jasná bílá je barvou upřímnosti a otevřeného srdce na dlani. Lidé narození v této době neumí nic skrývat – své pocity, názory a přesvědčení. Lehce se v nich čte, na druhou stranu víte, že vám nikdy nezalžou. Jsou jaksi nevinní a neradi se pouštějí do něčeho špatného, mají silnou morálku. Jejich duše je velmi křehká a čistá, je jednoduché jim ublížit. V časech krize jsou však naopak překvapivě silní a často motivují ostatní k činům svým upřímným zápalem.

Lev – Oranžová (23. 7.–22. 8.)

Zářivá a rozesmátá barva, oranžová útočí na vaše smysly a plní celý váš organismus – a takoví jsou i ti, co se narodili v tomto období. Jsou všude, po jejich příchodu se všechny hlavy otočí jejich směrem a už se neodvrátí. Jsou to požitkáři, kteří si život chtějí vychutnávat a občas mají tendence ignorovat to méně atraktivní – věci, co se musí nebo co by se měly. Oranžová je totiž i barvou rebelů – a takoví vy jste. Pokud se vám cesta nelíbí, prošlapete si svou vlastní. Jste nebojácní a odvážní a znáte jediný směr, vpřed.

Foto: profimedia

Oranžoví jsou Lvi. Cítíte také, jaká rebelština čiší z této barvy?Foto: profimedia

Panna – Jasně zelená (23. 8.–22. 9.)

Zelená je barvou harmonie a souladu a to je to, co zelení jedinci hledají ve svém životě. Mají potřebu všechno srovnat a uspořádat tak, aby věci fungovaly jako dobře promazaný stroj, bez skřípění a vrzání. A daří se jim to, protože jejich organizační schopnosti jsou opravdu na výši. Zelená je navíc barvou energie a osvěžení. Co to znamená? To, že někdy máte pocit, že zelení jedinci nemusí vůbec spát a pořád mají sil na rozdávání. Stejně tak ale umí povzbudit i ostatní a motivovat je k čemukoli.

Váhy – Růžová (23. 9.–23. 10.)

Pokud je vaší barvou růžová, neděste se, žádná sladkost tady nefiguruje. Patříte naopak mezi velmi esteticky smýšlející jedince, kteří dokážou krásu vidět a rozpoznat, i si jí vážit. Růžová je také barvou harmonie a hlavně vztahů, je vás zkrátka těžké nemilovat, protože růžoví jedinci bývají velmi vstřícní, přátelští a v kolektivu vždy vítaní a oblíbení. Neradi dělají rychlá nebo velká rozhodnutí, občas mají tendence nechat se životem jen tak smýkat. Vždy jim ale někdo podá pomocnou ruku, když oni předtím tolikrát pomohli.

Štír – Temně rudá (24. 10.–22. 11.)

Je to velmi hutná, těžká červená barva, která má v sobě mnoho vášně. Nedokážete dělat nic napůl, do všeho investujete všechnu svou energii a celé své srdce, vaše výsledky jsou minimálně dvěstěprocentní. Proto je pro vás zároveň těžké něco nechat být, aby se to samo vyřešilo nebo zkrátka zmizelo z vašeho života. Temně rudá barva je komplikovaná, stejně jako povaha těchto jedinců – jsou to silné, nezranitelné osobnosti, které zvládnou mnohé, jak pozici vůdce, tak i samotu.

Střelec – Tyrkysová (23. 11.–21. 12.)

Třpytivá tyrkysová je barvou života, užívání, zábavy a legrace. Pokud jste tyrkysoví, jen máloco berete vážně. Ze všeho se snažíte udělat vtipný okamžik a jste mistři v odlehčování situace. Je těžké vás krotit, občas prostě přešlápnete hranici, kterou vy sami ani nevnímáte, ale vaše okolí ano. Až s postupujícím věkem se tito jedinci zklidňují a jejich tyrkysová bledne do trochu tlumenější a začne se blížit poklidné modré. Pak jsou z nich skvělí rádci a pomocníci s otevřeným srdcem i myslí.

Foto: profimedia

Tyrkysoví Střelci mívají problémy s respektováním hranicFoto: profimedia

Kozoroh – Mechově zelená (22. 12.–20. 1.)

Temně mechově zelená je barva komplikovaná a záhadná, stejně jako ti, co ji nosí. Máte v sobě obrovskou vůli k životu, kterou nelze zlomit. Jakmile se pro něco rozhodnete, pracujete dnem i nocí, abyste toho dosáhli. Jen málokdy do svého bohatého vnitřního světa pouštíte kohokoli jiného, proto možná vypadáte trochu odtažitě a samotářsky. Pod tou nevýraznou maskou je ale silná osobnost, která touží měnit svět. A která ho opravdu změnit může, když se pro to rozhodne.

Vodnář – Fialová (21. 1.–20. 2.)

Fialová barva je velmi vznešená a duchovní, to je i případ jedinců narozených v tomto období. Ti jsou často velmi kreativní a plní nových a nových nápadů, které se rodí jakoby z ničeho. Je to tím, že umí přistupovat ke svému nitru a nahlížet do něho, kdykoli potřebují posunout po své cestě. Jsou velmi klidní, někdy až flegmatičtí, a tajemní – jako kdyby snad věděli něco víc než vy. Občas je obtížné s nimi komunikovat, protože rádi mluví v hádankách a nechávají si otevřené všechny možnosti.

Ryby – Indigová (21. 2.–20. 3.)

Indigoví jedinci jsou výjimeční. Pokud s sebou životem nesete tuto barvu, vězte, že je velmi komplikovaná. Na jednu stranu do vás vnáší mnoho nápadů, téměř neomezené schopnosti a velmi inovativní, snílkovskou mysl, na druhou stranu s ní přicházejí i překážky, které vás budou brzdit – nejistota, touha po dokonalosti. Pro indigové jedince je těžké se spontánně otevřít a často své problémy utápí v řešení problémů jiných lidí. I když jsou to většinou oni, kdo nabízejí pomocnou ruku, občas sami potřebují podepřít.

Sedí na vás barva našeho horoskopu?

Reklama

Načítám