Hlavní obsah

Typologie podle očí: Co o vás prozradí tvar i barva?

Foto: thinkstock

Poznáte sebe a své blízké v charakteristice podle barvy oka?Foto: thinkstock

Reklama

Barva, tvar očí a obočí řeknou víc, než se zdá. Svoji roli hrají geny, barvivo melatonin a vaše konstituce. Zvědavým se tak postupně zvedá obočí, sebestředným se zašikmují oči dolů. A co dál?

Článek

Lidé se naučili ovládat pocity a nálady. Víte, co se od vás v danou chvíli očekává, a to se v pohledu odrazí. Když nic jiného, zvládnete mít celkem slušně dlouho i neproniknutelný pohled. Ale ten nikdo neudrží dlouho. Co říkají oči o vás?

Hlavní je barva

První, co vás upoutá, je barva očí. Modrá se spojuje s upřímností, hnědá s vášní, zelená s podmanivostí. A dále?

Modré– K modrým patří věrnost, pravdomluvnost, dodávají naději, inspiraci. Jejich majitelé jsou oddaní, mírumilovní a upřímní. Na druhé straně umějí být chladní, depresivní, melancholičtí, apatičtí nebo příliš starostliví. Naleznete mezi nimi mnoho vynikajících umělců, ale také těch, kdo schopně manipulují druhými. Životního partnera by si měli vybírat instinktivně, jen z lásky, jinak budou mít všeho dost, a prostě odejdou. Rozpady vztahů mezi stejně modrookými hrozí proto, že se chtějí navzájem převychovávat, dominovat druhému.

Hnědé– Hnědoocí lidé jsou solidní, vyrovnaní, poskytují bezpečí. Mají vůli, jsou vášniví, na opačné straně škály jsou ti s propady nálad, pocity bezmocnosti, kteří se kají za vyřčené. Mívají pocit, že svět je tu jen pro ně. Umí-li využít svoje přednosti, budou velmi úspěšní ve všem, co si usmyslí. Najdete je mezi většinou workoholiků. Vztah mezi hnědookými musí být založen na toleranci, občas na sebezapření. Často se dávají dohromady se zelenookými, ti musí být připraveni vzít na sebe většinu běžných úkolů, zodpovědnosti a starostí, potom vztah hladce funguje.

Foto: thinkstock

Nezáleží jen na barvě, ale i na tvaru okaFoto: thinkstock

Zelené – Majitelé zelených očí v sobě nesou potenciál věčného mládí, plodnosti, stability, trpělivosti, klidu a blahobytu. Jsou spolehliví a ochotní, jejich hlavním úkolem je oblíbit si sebe sama. Zvrtnou-li se do opaku, jsou nenávistní, často nemocní, disharmoničtí, vzteklí a lakomí. Umí dávat hodně lásky, ale potřebují jí hodně dostávat. K nepřátelům jsou tvrdí. Modroocí dokážou zelenooké naprosto ovládnout a uchopit se v partnerství role vůdce. Hnědoocí jsou pro zelenooké velmi přitažliví, vztahy bývají celoživotní. Vztah dvou zelenookých má v sobě mnoho žárlivosti a podezíravosti.

Šedé oči se zařazují k vlastnostem modrých. Oči jako takové se posuzují také podle tvaru, určitě tedy berte v úvahu i to,  jak vypadá oko a obočí!

Všechny děti se rodí s krásnýma očima, i vy. Oči jsou zrcadlem duše, ale i zdraví a přístupu k životu. Krásu jim dodáte změnou postojů k sobě i ostatním a ohleduplným zacházením se svým tělem.

Ať vám vyzařuje z očí jenom štěstí, zdraví a spokojenost!

Reklama

Související témata:

Načítám