Hlavní obsah

Znáte svého anděla strážného a víte, jak si ho přivolat? Rozhodující je den narození

Foto: UMB-O, Shutterstock.com

Foto: UMB-O, Shutterstock.com

Reklama

Strážní andělé poskytují pomoc, nabízejí vedení a pomáhají splnit přání. I když nemusíte věřit, že existují, jsou kolem vás a mohou být velmi prospěšní. Stojí při vás za všech okolností a věřte, že vás nenechají ve štychu.

Článek

Každý člověk má anděla strážného. Strážní andělé mohou pomoci s hledáním ztracených věcí, pravdy i nových začátků. Můžete je požádat o pomoc, třeba když vás čekají zkoušky, důležité schůze či prezentace, anebo když vám skřípou vztahy. Někteří andělé vám pomohou zlepšit situaci s financemi, depresemi, úzkostmi, nebo dokonce s pevnou vůlí při hubnutí.

Víte, že každý den v týdnu „řídí“ jiný archanděl? Pokud znáte den, kdy jste se narodili, pak budete také vědět, který archanděl nad vámi bdí. A jak ho zavolat na pomoc? Nahlas či v duchu vyslovte jeho jméno a požádejte, aby k vám přišel.

Kdo jsou to archandělé

Archandělé jsou andělé vyššího řádu a v jejich ochranné schopnosti věří – a to bez ohledu na náboženství – spousta lidí. Úkolem archandělů není řešit vaše problémy za vás, ale poskytnout vám útěchu a případně směr, kterým byste se měli ubírat. Přestože má každý den v týdnu „svého vládce“, neznamená to, že si konkrétního archanděla nemůžete zavolat na pomoc kdykoli jindy a v kterýkoli jiný den. Záleží na tom, co potřebujete vyřešit.

Pondělí: Archanděl Gabriel

Tento archanděl je andělem krásy, harmonie, strážcem dětí a patronem kreativních lidí. Je tím, kdo dodá sílu posunout se vpřed. Gabriel je nápaditý, kreativní a velkorysý. Jedním z jeho hlavních úkolů je šířit pravdu a podporovat řád a disciplínu. Nevíte-li, jak vychovávat děti nebo jak se chovat v určité situaci, je tu Gabriel, který vám pomůže najít odpověď. Pokud se setkáte s něčím, co je v rozporu s vaším přesvědčením, právě on vám pomůže překonat překážky. Bude při vás i v případě úzkosti či deprese. Stačí ho jen požádat, aby si stoupl po vaší levici, a tiše ho požádejte, ať vám pomůže vše vyřešit.

Úterý: Archanděl Chamuel

K úterku patří archanděl Chamuel, který je známý jako anděl lásky, míru a vševědoucího vidění. Vše vidí z nadhledu, pomůže vám otevřít oči a najít vše, co nemáte, co jste ztratili nebo co hledáte. Týká se to hlavně vztahů, zdánlivě bezvýchodných situací nebo případů, že jste něco ztratili (třeba klíče nebo i práci). Jeho dalším úkolem je pomoci vám, abyste se naučili milovat bezpodmínečně. I proto je tento archanděl často vyobrazen se srdcem. Tento symbol připomíná, že láska je základní síla přírody. Chcete se spojit s lidmi, s nimiž jste ztratili kontakt? Zavolejte si na pomoc Chamuela, nasměruje vás.

Foto: Mikhail_Kayl, Shutterstock.com

Archanděl Chamuel vám pomůže s láskouFoto: Mikhail_Kayl, Shutterstock.com

Středa: Archanděl Rafael

Jeho jméno v překladu znamená „Bůh uzdravuje“ a je známý jako anděl zázraků a léčení. Pokud vám docházejí fyzické nebo psychické síly, zavolejte si na pomoc Rafaela. Je to navíc anděl pravdy a vize a pomáhá rozvíjet intuici. Máte v hlavě negativní myšlenky? Požádejte ho, aby vám je pomohl zastavit a získat nad nimi vládu. Dokáže skvěle likvidovat veškeré negace a posílit lásku a pozitivní myšlení. Je také archandělem hojnosti a bezpečného cestování, a pokud se někam chystáte, spojte se právě s ním. Je spjatý s přírodou a zvířaty. Ideální den pro kontakt s Rafaelem je středa, všechno pak bude účinnější.

Čtvrtek: Archanděl Zadkiel

Tento den patří archandělovi milosrdenství, shovívavosti a soucitu. Zadkiel je nositelem pravdy a porozumění a jeho hlavním úkolem je osvobozovat od bolesti a viny a vést lidi k vyšším cílům. Máte před sebou velké plány a cíle, ale něco vám brání v jejich dosahování? Zavolejte na pomoc Zadkiela: dokáže prolomit bariéry a bude vaším silným spojencem. Také podporuje paměť a díky němu si vzpomenete nejen na to, co jste měli nakoupit, ale i na svoje životní poslání. Pomůže i v případě, kdy vás čekají zkoušky nebo se musíte naučit něco nového. Máte-li problém s odpouštěním lidem, kteří vám ublížili, i v tom můžete čekat pomoc.

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Musíte se naučit něco nového a pak to předvést – ať už ve škole, nebo třeba v práci? Požádejte o pomoc archanděla ZadkielaFoto: puhhha, Shutterstock.com

Pátek: Archanděl Uriel

Uriel znamená „Boží světlo“ nebo „Boží oheň“ – zahání tmu a přináší do života světlo. Je známý jako anděl přírody a ochránce živočišné říše a světa rostlin. Je to anděl proroctví a věštění, prý to byl on, kdo varoval Noema před potopou. Může ale pomoci také s přítomností, takže ho zavolejte, když toužíte zapomenout na bolestivou minulost anebo když potřebujete finance, prosperitu či cokoli materiálního. Zároveň je to anděl loajality, ochrany a léčení a velmi často spolupracuje s Rafaelem. Tvoří spolu silnou „dvojku“, a pokud vás trápí nemoci, je vhodné zavolat na pomoc oba tyto archanděly najednou.

Sobota: Archanděl Kassiel

Kassiel je známý jako „anděl slz“, který se objevuje všude tam, kde můžete očekávat životní zkoušky a problémy. Je strážcem pozemků, nemovitostí a zemědělství. Jestli vám chybí stabilita a snažíte se obětovat okamžité radosti ve prospěch dlouhodobých cílů, zavolejte právě jeho. Pomáhá překonávat překážky, díky kterým si můžete uvědomit pravé hodnoty. Je vám těžko na duši a máte „naloženo“ na bedrech víc, než snesete? Jste nejistí nebo se něčím trápíte? Obraťte se na Kassiela. Pomůže vám smířit se s osudem i případnými ztrátami, motivuje ke změně a s jeho pomocí dokážete přijmout stárnutí i to, že vám ubývají síly.

Neděle: Archanděl Michael

Je to vůdce archandělů. Jeho jméno lze přeložit jako „ten, který je jako bůh“. Je to odvážný a silný bojovník a bude vás inspirovat a motivovat. Jeho hlavním úkolem je zbavovat strachu a negativní energie. Často je zobrazován s mečem v ruce – používá ho k přeseknutí nechtěných či toxických svazků spojených s minulostí. Nabízí fyzickou, duševní i duchovní ochranu a pomáhá těm, kdo mají strach něco změnit. Trápí vás nedokončený úkol? Pak je to Michael, kdo ve vás zažehne plamen motivace. S ním za zády budete úspěšní v obchodování, podnikání, v čemkoli. Ochraňuje i policisty a vojáky a funguje jako ochránce majetku a blízkých, když ho o to poprosíte.

Reklama

Načítám