Hlavní obsah

Tyrolský gröstl

Hodnocení:
(92)
Foto: AS Food studio, Shutterstock.com
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Ať už pojedete do rakouských nebo italských Alp, nejspíš tam natrefíte na různou obdobu tohoto klasického tyrolskéjo jídla. Dejte do kupy brambory, maso, špek a sázená vejce a je hotovo!

Ingredience pro:
4 porce
  • rostlinný olej
  • 400 g tyrolské slaniny
  • 2 cibule
  • 500 g vařených brambor
  • 1 lžička kmínu
  • 1.5 lžičky mleté pálivé papriky
  • 4 vejce
  • petrželka
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

Krok 1: Suroviny berte spíš orientačně. Tohle jídlo vzniklo jako způsob, jak zpracovat všechny zbytky z víkendu. Pokud tedy máte různé kousky pečeného masa, klobásu nebo další potraviny, neváhejte je přidat.

Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou tyrolskou slaninu (tyrolský špek). Pokud přidáváte i nějaké zbytky masa, nakrájejte je na kousky, cibuli pak na půlkolečka, brambory na velikost sousta. Když slanina začne zlátnout, přidejte maso a cibuli. Osmahněte dozlatova.

Krok 2: Vše vyndejte z pánve a ve výpeku osmahněte dozlatova brambory. Přidejte kmín a papriku a nechte rozvonět. Promíchejte s masovou směsí, podle potřeby mírně osolte. Mezitím na menší pánvi usmažte sázená vejce, také je osolte. Směs podávejte s vejci a posypte trochou petrželky.

Jako příloha se hodí třeba i čerstvě strouhaný křen nebo kyselé okurky, vyberte si podle vlastní chuti. Inspirovali jsme vás?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.