Hlavní obsah
3,6
(98)
Foto: AS Food studio, Shutterstock.com

Foto: AS Food studio, Shutterstock.com

Ať už pojedete do rakouských nebo italských Alp, nejspíš tam natrefíte na různou obdobu tohoto klasického tyrolskéjo jídla. Dejte do kupy brambory, maso, špek a sázená vejce a je hotovo!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 400 g tyrolské slaniny
  • 2 ks cibule
  • 500 g brambor
  • 1 lžička kmínu
  • 1,5 lžičky mleté pálivé papriky
  • 4 ks vejce
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Suroviny berte spíš orientačně. Tohle jídlo vzniklo jako způsob, jak zpracovat všechny zbytky z víkendu. Pokud tedy máte různé kousky pečeného masa, klobásu nebo další potraviny, neváhejte je přidat.

02.

V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou tyrolskou slaninu (tyrolský špek). Pokud přidáváte i nějaké zbytky masa, nakrájejte je na kousky, cibuli pak na půlkolečka, brambory na velikost sousta. Když slanina začne zlátnout, přidejte maso a cibuli. Osmahněte dozlatova.

03.

Vše vyndejte z pánve a ve výpeku osmahněte dozlatova brambory. Přidejte kmín a papriku a nechte rozvonět. Promíchejte s masovou směsí, podle potřeby mírně osolte. Mezitím na menší pánvi usmažte sázená vejce, také je osolte. Směs podávejte s vejci a posypte trochou petrželky.

Jako příloha se hodí třeba i čerstvě strouhaný křen nebo kyselé okurky, vyberte si podle vlastní chuti. Inspirovali jsme vás?

Načítám