Hlavní obsah

Ukázková těla i charakter: Akční hrdinové, ze kterých ženy šílí

Foto: Archiv

Neohrožený pohled vpřed a ruka na zbrani... to jsou sexy akční hrdinovéFoto: Archiv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají tělo samý sval a šlachu, jsou spravedliví a oddaní svému poslání. Není divu, že k nim vzhlížíme a milujeme je. Jsou to naši akční hrdinové – tady je deset z nich.

Článek

Možná je na čase si vypůjčit nějaký ten film a užít si hru jejich svalů a pevný charakter.

Tom Cruise

Jestli je někdo naprostým klasikem mezi akčními hrdiny, pak to je právě Tom. Má mrštné tělo, velké srdce, pohled kluka a ruce, které umí pohladit i zabít. V tomto všestranném koktejlu se tedy najde pro každou ženu něco, co může milovat. Což podporuje i fakt, že Tom jako by ani nevnímal fakt, že by měl stárnout.

Foto: Archiv

Tom Cruise zapomíná stárnoutFoto: Archiv

Will Smith

Will je akční již od pohledu – a o záchranu světa se postará vždy jen tak jaksi mimochodem, mezi alespoň stovkou dalších úkolů všedního dne. Jestli ho milujete v jeho filmových rolích robota, živoucí legendy nebo muže v černém, poohlédněte se i po některém jeho albu, které vydal jako úspěšný rapper.

Foto: Isifa

Muž s chováním rozpustilého chlapce, to je ve většině rolí Will SmithFoto: Isifa

Matt Damon

Na hollywoodském chodníku slávy už má hvězdu za své herecké role, ale hlasujeme i za to, aby dostal jednu navíc za svou schopnost kvůli roli zhubnout, ale i přibrat neuvěřitelné množství kilogramů. Nepřekonatelným akčním hrdinou je jako Jason Bourne, agent trpící ztrátou paměti.

Foto: Archiv

Matt Damon je hrdinou i na poli velmi zásadních změn své váhyFoto: Archiv

Hugh Jackman

Je jedno, v jaké roli ho milujete – má tělo, které prostě nelze přehlédnout, a vy víte, že v jeho náručí by šlo čelit spiknutí mutantů i jakékoli jiné celosvětové katastrofě. Ne nadarmo byl dokonce zvolen nejvíc sexy mužem planety a je považován za nejmilejšího chlapa mezi slavnými herci.

Foto: Isifa

Hugh Jackman dostal titul nejmilejšího chlápkaFoto: Isifa

Kiefer Sutherland

Ze začátku své kariéry si střihl roli puberťáka, sehrál pár rebelů, vůdce smečky upírů, aby postupně dospěl do rolí záporňáků a následně ochránců zákona. Zatím nejznámější je asi jeho role Jacka Bauera v seriálu 24 hodin – dostal za ní například i Zlatý glóbus nebo cenu Emmy.

Foto: Archiv

Role drsňáků Kieferu Sutherlandovi slušíFoto: Archiv

Steven Seagal

Klidný a dokonale nerozbitný bojovník, samotář. Takový je ve všech svých rolích chlápků, kteří pro pravdu, lásku a spravedlnost udělají cokoli. A protože se neváhá – i když opět bez jakékoli mimiky v obličeji – občas i zamilovat, může se klidně stát i hrdinou našich romantických představ.

Foto: isifa

Nerozbitný samotářský bojovník, to je Steven SeagalFoto: isifa

Jean Reno

Opravdu to není krasavec, za kterým byste se ohlédly na ulici, ale pro role zabijáků se srdcem na pravém místě abyste pohledaly lepšího… Samozřejmě máme na mysli jeho roli „čističe“ Leona v Brutální Nikitě a později i v samostatném filmu.

Foto: Archiv

Jean Reno okouzluje i jako nájemný vrahFoto: Archiv

Arnold Schwarzenegger

Ačkoli pohled na něj není tak dech beroucí, jako to bylo před lety, nemůžeme ho ve výčtu akčních hrdinů pominout. Pro vyznavačky mužů velikosti Yettiho zůstane idolem – ať již jako Barbar Conan nebo jako Terminátor. Takže dámy – pokochejte se pohledem…

Foto: Isifa

Reklama na svaly i na akční podívanou, to vždy byl Arnold SchwarzeneggerFoto: Isifa

Chris O’Donnell

Pochází ze šesti sourozenců (možná i proto má sám pět dětí), začínal v reklamě jednoho velkého fastfoodu a poprvé jste ho možná zaznamenaly jako Robina ve filmu Batman. V současné době se vám ale možná vybaví spíš agent Námořní vyšetřovací služby G Callen ze seriálu NCIS: Los Angeles.

Foto: Isifa

Chris O’Donnell okouzluje hlavně úsměvemFoto: Isifa

Mark Wahlberg

Mark možná vypadá spíš jako solidní pojišťovací agent, ale pro své role akčních chlápků může bohatě čerpat ze své nepříliš vzorové minulosti. Kvůli drogám a výtržnostem, dokonce i pokusu o vraždu, byl odsouzen na dva roky do vězení. Nakonec ho po necelých dvou měsících propustili a on našel správnou cestu i díky hudbě a později filmu…

Foto: Isifa

Mark Wahlberg má za sebou poměrně bouřlivou minulostFoto: Isifa

Kterého akčního hrdinu milujete? Napište nám!

Související témata:

Načítám