Hlavní obsah

Umění stárnout podle Cameron Diaz: Na svých 46 let nevypadá

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blonďatá kráska, která sama sebe už poslala do hereckého důchodu, se může stále chlubit perfektně štíhlou postavou. Jaké je její tajemství?

Článek

Hvězda z Charlieho andílků na svůj věk nevypadá. Své tělo by mohla v klidu předvádět na přehlídkových molech, o její krásné tváři ani nemluvě. Ale nenechte se mýlit! Blonďatá herečka nepatří zrovna mezi celebrity, které oddalují stárnutí, jak jen to jde. O jejím životním stylu byste možná měli něco vědět...

Proč skončila s hraním?

Možná jste zaznamenali, že Cameron v posledních pár letech nikde nehrála. Naposledy se objevila v muzikálu „Annie“ v roce 2014. V březnu tohoto roku pak oficiálně oznámila, že šla do hereckého důchodu.

Všechny samozřejmě napadlo, proč jedna z nejžádanějších hereček Hollywoodu ukončila kariéru v době, kdy se stále těší oblibě. Začátkem léta to blondýnka konečně vysvětlila.

Od roku 2015 je vdaná za muzikanta Benjiho Maddena. „Herecká práce je spojená s neustálým cestováním. Věčně nejste doma. Já poznala muže, se kterým chci strávit život a chci si ten život užít,“ vysvětlila Cameron Diaz. Hollywoodská hvězda se proto dobrovolně stahuje do ústraní a mimo jiné se ještě více chce věnovat publikační činnosti. Její předchozí dvě knihy o životním stylu se staly bestsellerem. Obě vyšly v češtině pod názvy „Miluj svoje tělo“ a „Longevity Book“.

Foto: Profimedia.cz

Napsala dvě knihy o zdravém životní stylu, v Americe se hned staly bestselleremFoto: Profimedia.cz

Bojíte se čtyřicítky?

Ve své dva roky staré knize „Longevity Book“ píše o umění stárnout a žít naplno. Prý když jí bylo devětatřicet, snad ve všech rozhovorech se jí novináři ptali, jestli se obává čtyřicítky.

Cameron se ale neztotožňuje s postojem, že se s věkem má bojovat všemi dostupnými prostředky a že je bezpodmínečně nutné, aby se ženy snažily vypadat mladší. Mluví o tom, jak poslechnout hlas svého těla, jak stárnout s grácií a užívat si všeho, co vám váš současný věk nabízí. Například sama Cameron si prý až kolem čtyřicítky začala doopravdy užívat života.

Foto: BAKOUNINE, Shutterstock.com

Cvičit, jíst třikrát denně a posilovat – to je její recept na štíhlou liniiFoto: BAKOUNINE, Shutterstock.com

Hlavní zásady Cameronina životního stylu

Slavná blondýnka velmi propaguje zásadu body & mind, tedy že nejlepší životní styl je takový, kdy je vaše tělo i mysl v rovnováze. Co si pod tím představit a jak to rozvádí sama autorka? Opět jde hlavně o to, že zásadní roli hraje strava a pohyb. Co se těchto dvou oblastí týče, Cameron vyznává následující zásady:

  • Prolévá se vodou - Nejdůležitější ze všeho je podle ní voda. „Dopravuje buňkám nutriční látky. Odvádí z těla odpad,“ říká Cameron, která začíná den velkou sklenicí vody a průběžně se také vodou dopuje až do večera. Sladké nápoje nikdy nepije.
  • Jí, až když má hlad - Tedy třikrát denně. Podle Cameron mají lidé nesmyslný strach z hladu. Jí třikrát za den a svůj hlad, který přichází opravdu jen těsně před jídly, vnímá jako krásné volání svého těla po výživě. Je třeba vidět rozdíl mezi opravdovým hladem a falešným, který přichází těsně po tom, co sníte „junk food“ (ve volném překladu něco nezdravého).
  • Nehlídá kalorie, ale výživu - Cameron jí jen to, co může jejímu tělu poskytnout správnou výživu, jinými slovy jí jen to, co je zdravé. „Kalorie nejsou adekvátním měřítkem vaší výživy. Kalorie vám dodávají energii, ale když máte pouze energii – bez zbylých výživových složek dlouho nepřežijete,“ vysvětluje herečka.
  • Silově cvičí - „Svaly představují sílu a dávají vám možnost realizovat vše, co si usmyslíte. Silový trénink dvakrát třikrát týdně prospívá celkovému zdraví a dává člověku možnost poznat své svaly a tělo mnohem důvěrněji,“ říká Cameron.

Patříte mezi fanoušky Cameron Diaz?

Načítám