Hlavní obsah

Umí tohle váš muž? Je to chlap s velkým CH

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Co dělá chlapa chlapem? Svaly jako hory? Tučné konto? Super kariéra, tituly před jménem i za jménem, funkce, moc? Kdepak! Chlap s velkým CH je ten, který dokáže úplně obyčejné věci.

Článek

I ten největší svalovec a silák může být ve skutečnosti pěkná bačkora. I ředitel vesmíru může mít s chlapem společného jen to, co mu mezi nohy nadělila příroda. Skuteční muži se totiž poznají spíš podle toho, jak se chovají v úplně obyčejných situacích, které jsou ale právě pro zástupce silného pohlaví většinou dost těžké a stresující. Jestli tohle dovede váš partner, je to chlap s velkým CH!

1. Ženské, mužské? Žádný rozdíl!

Pořád se mluví o emancipaci, o sílícím vlivu feministek, o rovnosti pohlaví a podobně. Přesto ale ve společnosti stále panuje určitá představa o tom, co by ve vztahu měla dělat žena, a co muž. Kluci k vrtačce, holky k plotně.

Jenže opravdoví muži na tohle kašlou. Klidně se postaví k žehlicímu prknu, nevyděsí je zvuk vysavače a ví přesně, kde je uložený mop. Nedělí povinnosti kolem domácnosti na ženské a mužské, ale prostě dělají, co je zrovna potřeba. Nepotřebují ve svém životě hospodyni ani služku, ale životní partnerku.

2. Naše děti

Předešlá schopnost se pak samozřejmě nejvíce projeví, když založí rodinu. Žádná moudra typu „až začne chodit, vezmu ho na fotbal, ale do té doby je mimino ženská záležitost“.

Skutečný muž zvládne péči o dítě stejně jako žena (6 věcí, které dělají silné ženy). Jediné, co nedokáže, je ho nakojit. Ale přebalovat, houpat, chovat, krmit, probdít noci a hlavně milovat umí své dítě stejně jako jeho žena.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Kojit samozřejmě muži nedokážou, ale jinak ti opravdoví se i o malé dítě umí postaratFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

3. Nejsem superman

Řada mužů má tendenci stavět se do role těch silných, nepřekonatelných, těch, pro které neexistuje žádná překážka. Jenže nikdo přece neumí všechno! A jen opravdu silný chlap to umí přiznat.

Je rozhodně chlapáčtější říct „tohle neumím, musíme sehnat instalatéra“, než se hodiny vrtat v odpadu a nakonec domácnost vyplavit litry splašek.

4. Muži pláčou!

Podobné je to i s emocemi. Sice se říká, že chlapi nepláčou, ale větší hloupost snad neexistuje. Naopak! Každý se někdy trápí, je dojatý, šílí radostí, miluje k zbláznění. A opravdoví chlapi nejen že tyto emoce prožívají, ale netají se jimi.

Ukápne jim slza, když se na ně jejich dítě poprvé usměje, pláčou, když přijdou o někoho drahého, bojí se, když je čeho (čím ženy muže trestají?). A dokážou své ženě říct, že ji milují k zbláznění.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

I muži někdy pláčou, ne že ne. A není to ostuda, spíš naopakFoto: fizkes, Shutterstock.com

5. Jejich slovo něco znamená

Slibem neurazíš. To je takový vtípek, který ale řada lidí (mužů i žen) praktikuje i v životě. Skutečný muž ale slovy neplýtvá, neslibuje kdeco, ale jen to, co doopravdy platí. Jakmile se na slovo svého partnera můžete spolehnout, věřte, že vedle sebe máte CHlapa.

6. Jsi úspěšná? Jsem na tebe pyšný

Možná máte vyšší vzdělání než on nebo víc vyděláváte. Nebo se vám prostě v nějaké životní oblasti doopravdy daří. Pro slabochy by tohle bylo těžké (jaké ženy muži chtějí), na svou partnerku by žárlili, vyčítali jí to nebo se ji snažili shazovat.

Opravdoví muži? Ti mají z úspěchu své ženy radost, jsou na ni pyšní. Jsou hrdí, že zrovna oni mají někoho takového vedle sebe.

Tak co, dokáže tohle váš partner?

Reklama

Načítám