Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Mořské ryby by neměly chybět v žádném jídelníčku člověka, který se chce zdravě stravovat. Zařaďte je pravidelně na svůj stůl a zkoušejte různé jejich druhy. Přípravu klidně dělejte pokaždé stejnou, chuť promění samotné maso různých ryb.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks mořských ryb
    4
  • 1 lžíce soli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 dl olivového oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mořské ryby, třeba pražmy ze všech stran osolte, potřete utřeným česnekem a pokapejte citronovou šťávou. Nechte je asi dvě hodiny odležet, dejte do grilovacího košíku (viz foto) a poté griluje na roštu na středním žáru za občasného potírání olejem. Ryby výborně chutnají s opečeným bramborem, zeleninovým salátem a bílým vínem.

Související témata:

Načítám