Hlavní obsah
3,8
(8)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Aktualizováno

Mořské ryby by neměly chybět v žádném jídelníčku člověka, který se chce zdravě stravovat. Zařaďte je pravidelně na svůj stůl a zkoušejte různé jejich druhy. Přípravu klidně dělejte pokaždé stejnou, chuť promění samotné maso různých ryb.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks mořských ryb
  • 1 lžíce soli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 dl olivového oleje
Článek

Postup

01.

Mořské ryby, třeba pražmy ze všech stran osolte, potřete utřeným česnekem a pokapejte citronovou šťávou. Nechte je asi dvě hodiny odležet, dejte do grilovacího košíku (viz foto) a poté griluje na roštu na středním žáru za občasného potírání olejem. Ryby výborně chutnají s opečeným bramborem, zeleninovým salátem a bílým vínem.

Reklama

Související témata:

Načítám