Hlavní obsah

Ušetřete peníze i kalorie: s domácím obědem do krabičky

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Ať už jste si dali předsevzetí, nebo ne, ušetřit pár korun a kalorií se hodí skoro každému. Jedním z nejlepších způsobů, jak na to, je zapomenout na kantýny a vzít si raději oběd z domova. Jídlo bude nejen zdravější a levnější, ale nejspíš i chutnější. A kolik dopoledního času získáte bez nutkání okukovat obědová meníčka všech okolních restaurací!

Článek

Protože ne každý má v práci mikrovlnnou troubu nebo kolegy svolné nasávat výrazné vůně, vymyslela jsem pro vás 3 jídla, která jsou dobrá i studená a neobsahují česnek, cibuli, ani další „hitovky“ sdílených kancelářských prostor. Připravená je máte během chvilky, jsou nutričně vyvážená a jediné riziko spočívá v tom, že je sníte už den předem k večeři.

Snadné jáhlové sushi

Sushi sendviče onigirazu mě baví svým výborným poměrem snadné přípravy a velkého efektu (taky si navzájem okukujete obědové krabičky?). Sushi jako takové je sice ze samých zdravých surovin, ale problém nastává s množstvím sacharidů, které s ním zkonzumujete. Zkuste proto raději vyměnit bílou rýži za mnohem výživnější jáhly (nebo quinou či kroupy) a naučte se snadnější verzi sushi v podobě sendviče.

Foto: Jakub Jurdič

Jana z účetního pukne závistí, až uvidí váš oběd, nemyslíte?Foto: Jakub Jurdič

Dijonské krůtí sendviče

Pokud zrovna nesáhnete po bílé housce se salámem, i taková rychlovka jako obložený chleba může být vyváženým obědem. K semínkovému chlebu stačí přidat kvalitní šunku, sýr a zeleninu, nebo vyzkoušet naši oblíbenou kombinaci dijonské hořčice, krůty a jablka.

Foto: Jakub Jurdič

Nejrychlejší oběd na světě? Jedině sendvič! Ale ne jen tak ledajaký...Foto: Jakub Jurdič

Sytý salát s křupavou cizrnou a sezamem

Křupavou pečenou cizrnu miluju jako zdravé zobání k vínu, ale perfektní je i do salátu – dodá mu spoustu bílkovin a dalších živin a v kombinaci se sezamovou zálivkou, olivami a zeleninou vytvoří sytý salát, který si rádi dáte i v zimě.

Foto: Jakub Jurdič

Křupavá kořeněná cizrna má jednu nevýhodu – každý chce alespoň pár kuliček ochutnat!Foto: Jakub Jurdič

Zkusíte si s námi alespoň jednou za týden připravit oběd předem, nebo si přece jen raději zajdete někam ven?

Reklama

Načítám