Hlavní obsah

Úsměvné historky z prázdnin: V hlavní roli děti!

Foto: THINKSTOCK

Děti jsou nekonečnou studnicí nápadů. Ale i zábavy!Foto: THINKSTOCK

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti si z prázdnin vozí suvenýry, nová kamarádství, a hlavně vzpomínky. Rodičům zase řada potomků v létě zajistí nové historky, které se pak vyprávějí desítky let. Jaké příběhy se vám udály letos?

Článek

Snad většina historek s dětmi je úsměvná, některé ale můžou rodiče pěkně vyděsit. A stejně jako se v rodinách prohlíží staré fotky, vytahují se i nejzajímavější příběhy, které se udály. Někdy jsou tak úsměvné, že se dokonce přenášejí z generace na generaci.

Večerka vedle koně

Vzpomínku, která se vůbec nejevila vesele, přichystala letos rodičům čtrnáctiletá Tereza. Společně byli u kamarádů, kteří mají koně. Tereza kolem nich běhala celý den a večer únavou padla do postele. „My jsme poseděli s kamarády a spát chodili později. Jednou v noci ale Terka v posteli nebyla. Bála jsem se, všichni jsme ji hledali. Najednou se z venku ozvalo ,Mám ji!´,“ vypráví máma Lucie. Spící Terezu našel táta ve stáji. „Nemohla usnout, tak se šla podívat na koně. A tam ji spánek přemohl,“ říká Lucie.

Foto: THINKSTOCK

Malá Terka se rozhodla nocovat s koňmiFoto: THINKSTOCK

Kuchař viděl Otesánka

Bráchové Tomáš a Štěpán vypadají jako dvojčata a občas toho rádi využijí. V tom, co se letos stalo na Šumavě, ale „nejedou“. Rodina si zaplatila penzion s polopenzí, večeře si každý nabíral formou bufetu. „Po pár dnech přišel majitel. Prý si všiml, že si syn chodí pro večeři čtyřikrát, a že to není vhodné,“ vypráví Irena. Ve skutečnosti se kluci u bufetových stolů vystřídali. Když si každý přišel přidat, majitel nabyl dojmu, že má mezi hosty Otesánka. „Teprve když viděl oba syny najednou, pochopil, jak to je,“ směje se Irena.

Bylinky skončily v koši

Šestiletá Katka letos trávila dva týdny s babičkou na chalupě. „Tchyně je velká zahradnice a Kátě koupila soupravu pro malé zahradníky. Proto ji nepřekvapilo, když jí dcera oznámila, že jde sama zahradničit,“ říká máma Katky, také Kateřina. Jenže po nějaké době to babičce nedalo a vnučku šla zkontrolovat. „Na zahradě málem omdlela, Kačenka profesionálně vyplela záhon. Jenže místo plevelu vytrhala všechny bylinky, na kterých si tchyně zakládala. Chudák, doteď to nerozdýchala,“ směje se Kateřina.

Foto: THINKSTOCK

Možná se budete divit, když necháte své potomky zabalit samotné...Foto: THINKSTOCK

Na dovolenou s plyšáky

Veselou historku zajistila letos své rodině sedmiletá Klára. Domluvila se s mámou Alenou, že si k moři poprvé zabalí sama. „Já jí vše připravila a ona si to měla jen dát do kufru,“ popisuje Alena. Po chvíli byl kufr opravdu zabalený, Aleně to ale nedalo a nakoukla do něj. „Místo připravených věcí tam byly plyšáci, knížky, panenky a jedny plavky a oblíbené šaty,“ popisuje Alena úsměvné překvapení. „Když jsem se ptala, proč kufr přebalila, vysvětlila mi, že tam dala jen to potřebné.“

Kapesné přišlo poštou

Osmiletá Bára vyrazila s kamarádkou a starší sestrou na tábor. Pravidelně psala domů a líčila táborové zážitky. Jeden dopis ale rodiče překvapil. Kromě psaní v něm našli i tři stokorunové bankovky. „Starší dcera měla mobil, tak jsme jí hned volali, co to znamená,“ vypráví máma Lenka. Odpověď ji rozesmála. „Dala jsem oběma holkám na tábor po třech stovkách na něco dobrého a taky pro jistotu. Vložila jsem jim peníze do obálky do batohů,“ popisuje. Báře, aktivní pisatelce dopisů, ale obálky došly a náhodou našla tu s kapesným. Dopis do ní strčila a peníze vůbec neřešila.

A na co vzpomínáte vy?

Reklama

Načítám