Hlavní obsah

Už pro něho nejste atraktivní? Máme 10 tipů, jak znovu získat mužův zájem!

Foto: ightwavemedia, Shutterstock.com

Ne každá žena umí být pro muže atraktivní ještě po letech. Ale věřte nám, jde to!Foto: ightwavemedia, Shutterstock.com

Reklama

„Nevím, nezařídím, nejdu, a je mi to jedno, dělej si, co chceš!“ Taky to u vás doma vypadá nějak takhle? Nejspíš o vás partner ztrácí zájem. Ještě než mu sbalíte věci, zkuste taktiku chytré horákyně.

Článek

Neurolog Zbyněk Mlčoch sice uvádí, že nejvíce manželství krachuje ve třetím a čtvrtém roce po svatbě (jde většinou o bezdětné svazky) a že dalšími krizovými léty bývá pátý až devátý rok, ale on takový rozchod může přijít vlastně kdykoli.

Vždyť podle údajů Českého statistického úřadu patří mezi nejčastější příčiny rozpadu partnerství „rozdílnost povah, názorů a zájmů“. Tento důvod bývá uváděn ve více než čtyřiceti procentech! Ostatně, co by se taky mělo říkat? Kdo z rozvádějících otevřeně přizná, že ho partner už dávno přestal přitahovat? Přitom tam to možná všechno začíná i končí…

Takže, máte-li pocit, že už pro muže nejste tolik atraktivní, ihned vsaďte na záchranné desatero, jak ho sestavila americká spisovatelka Sherry Argov, která napsala bestseller Proč si muži berou potvory.

1. Myslete na prevenci

Nepřitahovat muže? K tomu by nikdy nemělo dojít.

2. Dělejte věci jinak a jindy

Vyvádějte muže z míry tím, že budete předstírat ubývající zájem. Malá dostupnost je samozřejmostí a každodenní sex tabu. Vlastně, potřebujete si uvědomit, co se to děje, a proto na sex nemáte ani pomyšlení. Taky najednou nebýváte doma v obvyklou dobu a nevoláte v časech, na které je on zvyklý. „Zlato, už jedeš z práce? Čekám na tebe s večeří!“ Tak tomu je konec!

3. Přehnaně nevysvětlujte

„Miláčku, děje se něco?“ „Ne, všechno je v pořádku.“ Otočte se a odejděte. Proslovy si nechte na jindy, prostě jen odřízněte svému partnerovi přístup k vodě, která ho doteď udržovala naživu.

Foto: Valua Vitaly, Shutterstock.com

Samostatná hezká bytost, která muže ani moc nepotřebuje? Který chlap by po takovém vztahu netoužil?Foto: Valua Vitaly, Shutterstock.com

4. Hrajte takticky

Nebýt doma v obvyklou dobu (bod dvě) podpořte i nebytím doma nad ránem – zvlášť, pokud se váš partner nebo manžel v tuto dobu vrací ze služební cesty/z baru/od matky. Přespěte u kamarádky a někam si spolu vyrazte.

5. Nečekejte

Už měsíc svého muže žádáte o to, aby opravil zvonek nebo rozbitou kulmu? Musíte si sehnat někoho, kdo vám s tím pomůže.

„O nefunkčním vysavači jsme se doma bavili několikrát. Myslíte, že se na něj podíval? Ne. Tak jsem zavolala kamarádovi, a ten přišel v době, kdy byl partner doma,“ popisuje čtenářka Renata s tím, že se jednalo o prkotinu. „Partner mi druhý den přiznal, že se před kamarádem cítil trapně. A pak mi položil otázku, jestli ho vůbec ještě k něčemu potřebuji. Tak jsem odpověděla, že těžko říct, a odešla jsem,“ směje se Renata, která jako jedna z mála přestala čekat „na značkách“. Mimochodem, zabralo to…

6. Chovejte se trochu jako muži

„Ano, zlato? Jo, jo, klíčky od auta jsou v předsíni. Já teď ale nemůžu mluvit. Zavolám za chvíli, jo?“ Chvíle rovná se „nikdy“. Aspoň několikrát po sobě.

7. Obnovte stará přátelství

Paříž, trhy ve Vídni, chalupa na Šumavě? Vezměte kamarádku a odjeďte pryč. „Partnerovi jen oznamte, že jedete na výlet. A nevolejte mu,“ dál radí Sherry Argov.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Podstata je dát mu jasně najevo, že se bez něj obejdete. Bohužel si často mylně myslíte, že muže udržíte, když mu budete stále opakovat, jak je pro vás nepostradatelnýFoto: nd3000, Shutterstock.com

8. Neskládejte se

I když situaci vnímáte, vyvarujte se hysterických scén. Je však dobré, aby se ten druhý trochu chytil za nos. „Koukej, mám pocit, že jsi se mnou, ačkoli bys chtěl být někde jinde. Beru ti čas, který bys chtěl investovat jinam. Klidně jdi, nebudu ti zaclánět.“

9. Zařizujte se podle svého

V této situaci začnete žít jako v dobách single. Najděte si koníčka, neptejte se, jestli se k vám muž přidá, nic po něm nechtějte. Podle Sherry Argov pak partner nikdy nebude vědět, kdy vás doma zastihne, což je pro vztah dobré. (Jeho nejistota je váš přítel.)

10. Vytrvejte

„Nikdy se nedostaňte do role psa oddaně čekajícího na páníčka. Hrajte si s nezávislostí, dělejte to, co vás baví. Žena pohlcená svými zájmy je pro muže mnohem přitažlivější, než by ji kdy napadlo. Muž pak má potřebu dostat se na rovinu jejích zájmů, chce pro ni být stejně přitažlivý. Musí se proto snažit,“ uzavírá Sherry Argov.

A jak to děláte vy, když cítíte, že je něco v nepořádku? Poraďte ostatním!

Reklama

Související témata:

Načítám