Hlavní obsah
3,8
(6)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Smažení? Vaření? Na to dnes zapomeňte a připravte si dokonalé plněné rolky inspirované tím nej z asijské kuchyně. Poslouží jako předkrm nebo jedno z hlavních jídel. A hotové jsou za pár minut!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Rolky
  • 4 ks rýžového papíru
  • 1 svazek čerstvých bylinek
  • 4 lžíce kokosového krému s makadamovými ořechy
  • 50 g pomela
  • 50 g grapefruitu
  • 100 g loupaných krevet
  • 1 hrst lupínků z mandlové mouky
  • 1 ks chilli papričky
Omáčka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 snítka čerstvého koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce cukru
Na ozdobu
  • 1 ks chilli papričky
Článek

Postup

01.

Rýžový papír ponořte do vlažné vody a asi minutu ho nechte změknout. Poté počkejte, až okape, a položte ho na dřevěné prkénko. A můžete plnit, začněte blíž u sebe, počítejte, že budete papír s náplní později rolovat – první jsou bylinky.

Foto: Jakub Jurdič

Bazalka, máta a koriandr, to byla naše volba!Foto: Jakub Jurdič

02.

Na bylinky rozmístěte ochucený kokosový krém. Ten koupíte běžně v plechovce v oddělení asijských potravin. Příchuť je spíše na vás – zde šéfkuchař vybral krém s rozmixovanými makadamovými ořechy. Pokud neseženete ochucenou verzi – vyrobte si ji sami doma – třeba přidáním arašídů nebo mandlí do základního kokosového krému (skvělá je i kombinace kokosový krém + hořčice).

Foto: Jakub Jurdič

Nakombinujte krém a ovoceFoto: Jakub Jurdič

03.

Následují měsíčky pomela, grapefruitu a nasekaná chilli paprička. A teď máte na výběr! Buď sáhněte po předvařených oloupaných krevetách( přibližně 12 kousků), anebo je nahraďte kousky vařeného kuřecího masa, čerstvým lososem nebo třeba mozzarellou, což je ideální verze pro vegetariány. Na závěr pak přicházejí na řadu lupínky, které budou prosvítat přes papír a lehce křupat. Jen je lehce rozmělněte mezi prsty.

04.

A teď už zbývá jen omáčka! V misce propojte citronovou šťávu, nasekanou chilli papričku, česnek, rybí omáčku a cukr. Vše míchejte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.

Rolky nakrájejte na špalíčky, ozdobte je proužky chilli papričky a podávejte spolu s omáčkou.

Foto: Jakub Jurdič

Základem omáčky je citronová šťávaFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Rybí omáčku přidejte k bylinkám a citronové šťávěFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Náplň srolujte do papíruFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Rolky nasekejte na špalíčkyFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Související témata:

Načítám