Hlavní obsah

V Beskydech si postavili rodinný ráj. Z vířivky se dívají do kraje!

Foto: Iveta Kopicová (14x)

Pojďte s námi na návštěvu tohoto nádherného domuFoto: Iveta Kopicová (14x)

Reklama

Na místě bývalého nevzhledného rekreačního střediska si u vodní přehrady nechala rodina postavit dům ve svahu. Teď si zde užívají wellness s výhledem na nedaleké hřebeny Beskyd!

Článek

Moderní novostavbu o 350 m2 navrhla architektka Ivana Dombková a společně s Rostislavem Černíkem se také stala realizátorkou interiéru. Dům je rozdělen do dvou částí na obytnou a wellness zónu. „V přízemí nenajdete jedinou obytnou místnost. Je zde wellness v podobě bazénu, sauny a vířivky, posilovna, vinotéka a garáž,” říká Rostislav Černík.

Barvy v tomto domě nehledejte

Celý interiér je laděn ve velmi střídmém duchu a barvy zde žádné nenajdete. Přesto však díky použitým materiálům a světlu může prostor působit útulně. Hlavně v prostorách ložnic na vás dýchne severská architektura, kde je na spojení prosklených a dřevem obkládaných stěn jasně znát, odkud autoři čerpali inspiraci.

Synové dorosteneckého věku pro sebe mají celé jedno křídlo domu včetně koupelny. Jejich i manželská ložnice byly vybaveny pouze nezbytným nábytkem v podobě vestavných skříní. Ostatně veškerý nábytek v domě je vyroben na míru, návrh i výrobu zajišťují designéři sami.

Foto: Archiv designérů

Z obývacího pokoje a kuchyně vede vstup na vyvýšenou terasu s výhledem na přehraduFoto: Archiv designérů

Vzdušné schodiště díky skleněným prvkům

Dům má dvě hojně využívaná schodiště. První, žulové, vede podél domu přímo z garáže. Druhé schody vedoucí z wellness části jsou mnohem vzdušnější. Ocelová konstrukce opláštěná dřevem je chápána jako schodiště centrální, které je v takovémto provedení jedním z dražších prvků interiéru. Hlavní vstup do domu je ze silnice a vede do předsíně, která je jakýmsi uzlem a umožňuje vstup do všech částí domu.

Foto: Archiv designérů

Předsíň je uzlem celého domu, navádí tak do všech jeho částí – wellness, samostatné části pro chlapce, manželské ložnice s šatnou a toaletou i do centrální části domuFoto: Archiv designérů

Jeden velký otevřený prostor

„Interiér tohoto velkého domu má být jedním velkým otevřeným prostorem, a tak se často stává, že z jednoho bodu v domě vidíte hned do několika jeho částí,” shodují se Rostislav Černík a Ivana Dombková. Výjimkou není ani kuchyně s obývacím pokojem o ploše 60 m2, které si svůj prostor vymezují několika příčkami.

Kuchyňská linka vybavená spotřebiči Siemens je skutečně jedinečným, avšak nenápadným dílem realizátorů. Dobrým tipem je kuchyňská deska z umělého kamene Corian, který lze spojovat bez spár, a vytvářet s ním tak jednolitou plochu. Podlaha je z prken běleného dubu, stejně jako v ostatních obytných místnostech.

Foto: Archiv designérů

V kuchyni jsou zajímavostí skříňky sahající až do stropu a tvořící tak jakousi kuchyňskou stěnu. Kvůli odvětrávání zde vznikla mřížka z kovových hranolků, která je také designovým prvkemFoto: Archiv designérů

Kamenná podlaha i obklady

Koupelna se samostatně stojící vanou značky Riho s výhledem do přírody je už jen třešničkou na dortu do detailu propracované obytné zóny domu. Sprchový kout díky svým rozměrům 1,1 x 1,5 m nepotřebuje dveře, což je praktické zejména z hlediska údržby a hrozby tvorby plísní. Podlaha je žulová a obložení ve sprchovém koutě je netradičně břidlicové.

Foto: Archiv designérů

Samostatná vana v jedné z koupelen je od firmy Riho a je doplněna baterií designéra Phillipa StarckaFoto: Archiv designérů

Pro milovníky kvalitního odpočinku

Protože majitelé jsou milovníky wellness a péči o ducha i tělo považují za součást svého životního stylu, věnovali mu designéři nemalou část domu. Pro maximální umocnění zážitku z relaxace otevřeli prostory bazénu a vířivky do zahrady.

V zázemí sauny je jako obklad použita opět břidlice, která prostupuje několika částmi domu. Břidlice je oblíbeným prvkem realizátorů, které inspirovalo kamenné obložení na některých švýcarských horských stavbách. Jako materiál je finančně nenáročná, metr čtvereční vychází asi na 1000 korun, obkládání je však pracná záležitost, protože jde o surový přírodní materiál. Samozřejmostí wellness je i terasa 8 x 6 m, která je dlážděna tenkými betonovými bloky a může už jen umocnit celkový zážitek z chvilek odpočinku.

Foto: Archiv designérů

Bazén s vířivkou jsou nezbytnou součástí každého správného wellnessFoto: Archiv designérů

Líbilo by se vám mít doma wellness?

Reklama

Načítám