Hlavní obsah

V jakém odstínu bude nazdoben váš stromeček? Víte, co která barva znamená?

Foto: Eugenio Marongiu, Shutterstock.com

Vánoční stromek vyzdobte nejlépe kombinací barev. Co která ale znamená? Čtěte!Foto: Eugenio Marongiu, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdobíte stromek v jednom barevném odstínu? Přečtěte si, co kterou barvou přitahujete do své domácnosti, a kterou tedy ubrat či přidat.

Článek

Velkým trendem při zdobení stromku je celý ho sladit do jednoho barevného odstínu. To samo o sobě rozhodně není špatně, jen byste měli vědět, co která barva přitahuje do vaší domácnosti, a jaké vibrace tedy budete pociťovat po celý příští rok. A třeba se nakonec rozhodnete pro stromek barevně vyváženější.

Červená

Červená je barva lásky a vášně, a to jak té sexuální, tak také celkového zapálení pro cokoli. Ne nadarmo byly ozdoby na stromek tradičně červené, protože tuhle barvu prostě ve svém životě chcete. Přitáhnete tak do něj vitalitu a energii, také výdrž a nadšení. Červený stromek tedy rozhodně ano, ale pozor, nepřepálit. Aby se to celé nepřehouplo k frenetické aktivitě a nervózní roztěkanosti.

Modrá

Modrý stromek sice může působit na první pohled trochu chladně, ale zdání klame. Právě modrá patří mezi ty nejvíc uklidňující a nejkonejšivější barvy. Pokud na svůj stromek zvolíte převážně modré dekorace, přitáhnete si tak do bytu klid a pohodu na celý příští rok. Hodí se pro všechny, kteří se utápí ve stresu a práce i povinnosti jim přerůstají přes hlavu.

To ale není všechno – modrá je navíc barvou vědění a pochopení, a tak pokud nastrojíte stromek do tohoto odstínu, dáváte tak vesmíru na srozuměnou, že jste otevřeni novým vědomostem a vzdělání. A také pochopení mezilidskému, takže pokud máte pocit, že si doma poslední dobou moc nerozumíte a hodně se hádáte, modrá je tu přímo pro vás – ochladí rozjitřené emoce a nastartuje mozek.

Foto: Stasia04, Shutterstock.com

Bílá je barva zklidnění a ticha. I modrá harmonizuje prostředíFoto: Stasia04, Shutterstock.com

Zlatá a žlutá

Pokud se cítíte tak nějak bez energie a bez nadšení, máte pocit, že vás život prostě unavuje, dejte si na stromek ozdoby žluté a zlaté. Tyhle barvy totiž přinášejí naději a optimismus, se kterými se všechno zvládá lépe. Kromě toho jsou to také barvy komunikace a fungujících vztahů. Pokud se vám tedy zdá, že to mezi jednotlivými členy rodiny vázne, nemáte si co říct a tak nějak už jeden druhého spíš otravujete, právě žluté a zlaté dekorace by vás mohly postrčit tím správným směrem.

Zelená

Zelené dekorace se na stromku příliš často neobjevují, protože v zeleni jehličí často zaniknou, ale je to škoda. Zelená totiž nejen že uklidňuje a umírňuje všechno, co je příliš zběsilé, ať už jsou to pocity nebo životní tempo, ale také přitahuje do domácnosti peníze a materiální zabezpečení. A kdo by ho nechtěl, že.

Fialová

Fialové svíčky s sebou nesou duchovní naladění. Pokud máte pocit, že se sami v sobě ztrácíte, že nevíte, co vlastně chcete nebo kudy se má váš život dále ubírat, fialové ozdoby na stromku budou vysílat ty správné vibrace. Nezapomínejte, že tato barva s sebou přináší také nostalgii a zádumčivost, tak abyste to zase nepřehnali.

Foto: Chyzh Galyna, Shutterstock.com

Fialová je barva meditace, růžová láskyFoto: Chyzh Galyna, Shutterstock.com

Bílá a stříbrná

Bílá a potažmo stříbrná s sebou přinášejí jakousi lehkost. Použijte je, pokud máte pocit, že je potřeba pročistit atmosféru v rodině. Navíc jsou barvou upřímnosti a pravdy, takže i ty si tak trochu přičarujete do dalšího roku ve větším množství. Bílá barva je navíc celkově léčivá, takže se bude hodit v případě, kdy je co hojit – pokud máte v domácnosti mezi sebou nějaké nevyřešené křivdy a rány. Pozor však na to, že hojí tím, že vynese věci na světlo. Mějte to tedy na paměti, když volíte sněhové dekorace, přináší s sebou otevřenost.

A také myslete na to, že v sobě bílá i stříbrná nesou tak trochu chlad a sterilitu, izolaci, chce to tedy tento efekt vyvážit nějakou hřejivější barvou.

Růžová

Nakonec růžové ozdoby – mnoho lidí po nich nesáhne, ale je to škoda. Růžová je totiž barvou vztahů, náklonnosti, lásky, barvou všech, na kterých nám záleží. Pověste si na stromek růžové ozdoby, abyste posílili pouto mezi sebou a svými blízkými.

A v jaké barvě zdobíte svůj stromek vy?

Reklama

Související témata:

Načítám