Hlavní obsah

V neděli na festival zdarma!

Foto: kasparkohrani.cz

Kašpárkohraní je největší dětský festivalFoto: kasparkohrani.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevíte, kam s dětmi zamíříte o nadcházejícím víkendu? Máme pro vás jeden tip: vyrazte do Obory Hvězda na druhý ročník největšího dětského festivalu v ČR Kašpárkohraní. Čeká na vás super program včetně spousty písniček, divadelních her, sportu a výtvarných dílen. A co je na tom úplně nejlepší? Vše je zdarma!

Článek

Pražská Obora Hvězda bude letos hostit už druhý ročník dětského festivalu Kašpárkohraní. V neděli 16. května se budou od 12 od 20 hodin vašim dětem věnovat hudební skupiny, divadelní soubory, slavní sportovci i nadšenci v kreativních dílnách. „Kašpárkohraní je festival, který by měl být jakýmsi opakem komerčních akcí, jako je např. Matějská pouť,“ přibližuje projekt Viktor Souček ze společnosti Riff Raff, „na to, aby se ho děti mohly aktivně zúčastnit, prakticky nepotřebují ani korunu. Cílem je především rozvíjet dětskou kreativitu.“ A jaký program na vás a vaše malé caparty čeká?

Lákadla pro mladé sportovce

Jestli vaši raubíři tráví volné chvilky na zeleném trávníku a honí se za merunou, určitě budou nadšeni nejen z fotbalového utkání malých pražských S (od 14.00), ale také z přítomnosti hvězd jako Tomáš Řepka, Martin Vaniak nebo Josef Masopust. Na malé odvážlivce čeká i možnost vyzkoušet si lukostřelbu, kung-fu, golf nebo akrobacii na skateboardu a s otevřenou pusou přihlížet adrenalinové show mistrů na U-rampě s koloběžkami nebo na kole BMX.

Kašpárek i Chinaski

Z bohatého divadelního programu můžeme vypíchnout např. kabaret Jihočeského divadla s živou hudbou, pouliční průvod loutek v čele s obří děsivou smrtkou (od 14.00) nebo vystoupení Klauna Bilba (19.15), jehož představení má za sebou přes 3000 úspěšných repríz po celé Evropě.

Ani na hudební scéně ovšem nebude pusto a prázdno. Určitě by vám nemělo utéct představení skupiny Chinaski s názvem Autopohádky (od 15.00) – v něm bude kapela Michala Malátného vyprávět a hrát pohádku Plivník. Vypilovat intonaci i paměť mohou mladí návštěvníci při Hodině zpěvu s Jaroslavem Uhlířem (od 17.00 hodin – zazní mj. písničky z filmů S čerty nejsou žerty, Lotrando a Zubejda nebo nezapomenutelné Není nutno). Na programu je i vystoupení Petra Skoumala a Divadla v Dlouhé Kdyby prase mělo křídla (13.00) nebo koncert skupiny Kašpárek v rohlíku v „bejbypankovském“ stylu se zpěvačkami Tonyou Graves a Mardi (v 19.00).

Masky, keramika a i sochy

„Výběr kreativních dílen je opravdu velký,“ láká organizátor Viktor Souček, „doporučuji např. sochařskou dílnu ateliéru Jaroslava Róny, výrobu afrických masek pod vedením Člověka v tísni, tvorbu pákistánských misek z novin, hudební workshop s tělesně postiženými muzikanty nebo také speciální korálkovou dílnu.“

Tak na co ještě čekáte? Stačí napsat partnerovi SMSku „Ahoj, v nedeli jdeme s detmi na Kasparkohrani“ a pak si už jen víkendové odpoledne plné zábavy pořádně užít. Více info najdete na kasparkohrani.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám