Hlavní obsah

Váhy čeká měsíc dobrých zpráv, Lvi ukážou drápy! A jaký bude váš duben?

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Reklama

Čtvrtý měsíc roku je už za dveřmi a s ním snad už i konečně skutečné jaro. Co si duben připravil právě pro vaše znamení horoskopu?

Článek

Úplňku se v dubnu dočkáte stejně jako v březnu až na konci měsíce, a to konkrétně třicátého – ponese se ve znamení Štíra. To znamená sníženou toleranci ke všemu, co vás i normálně vytáčí, větší popudlivost a podrážděnost. Vědomě se snažte nepříjemné pocity potlačovat a reagovat s klidem – vyhnete se tak mnoha zbytečným hádkám. A co přinese duben právě vašemu znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) Páže pentaklů – Eso pohárů – Vůz

Do vašeho života vstoupí něco nového, což Berany vždycky potěší. Může jít o lukrativní nabídku, seriózní návrh, nový vztah. V každém případě se karta obrací, začnete nabírat sílu, zase se cítit ve své kůži. A díky tomu si uvědomíte, že dosud to tak nebylo. Osud se k vám na chvíli otočil zády, ale už je zase při vás, tak dovolte šťastné náhodě, aby vám vstoupila do života. Snáze pak zvládnete i zakopnutí a záseky, kterých se v dubnu zcela nezbavíte. Se silou sobě vlastní je ale překonáte a vydáte se na novou cestu.

Býk (21. 4. – 21. 5.) Královna pentaklů – 10 pentaklů – Síla

Čeká vás pořádně „nadupaný“ měsíc plný pocitu novosti a probuzení – asi to bude tím jarem. Zastaralé zásady a zábrany, úzkosti a obavy, vše zmizí, pocítíte ohromný příval vitality a nadšení a rozhodně se jim nebraňte. Porozumíte tak i svým stinným stránkám a budete je schopni přijmout a zařadit tam, kam patří. Stejně tak se zlepší vaše intuice, což napomůže při obchodních jednáních, která vás čekají. Pocit novosti a příležitosti nastane i ve vztahové rovině – záleží na vás, jak s ním naložíte.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Býci pocítí příliv energie a svěží nadějeFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Blíženec (22. 5. – 21. 6.) Kolo štěstí – Páže pohárů – Spravedlnost

V dubnu budete pracovat na svém štěstí, osudu. Nebraňte se změnám, mají svůj důvod a k tomuhle měsíci zkrátka patří. Nepoddávejte se pocitům bezmoci. Cítíte-li únavu a rutinu v práci, nevzdávejte to – tento měsíc je skutečně obdobím změn a čekají i na vás. Také vás čeká svoboda, hlavně od vlastních zlozvyků. Střízlivé, věcné zvažování čehokoli se vám vyplatí, do věcí se nevrhejte s horkou hlavou, jen byste si ublížili. Na druhou stranu mějte otevřenou mysl, protože právě teď se kolem vás pohybuje někdo, kdo by váš život mohl obrátit vzhůru nohama.

Rak (22. 6. – 22. 7.) Mírnost – 2 pentakly – Páže holí

Už nějakou dobu se melancholicky utápíte v chmurách a smutcích, což neprospívá ani vám, ani vašemu okolí. Konečně je ale před vámi světlo na konci tunelu, jen ho přestaňte přehlížet. Poslouchejte vnitřní hlas, který vám našeptává správné věci, a přestaňte se bát. Najděte v sobě vztek, který jste pohřbili hluboko – nabije vás. Paradoxně tak zvítězíte nad náladami a najdete ztracenou stabilitu, ve kterou jste už ani nevěřili. Nechte slunce dělat zázraky a zase se usmějte.

Lev (23. 7. – 22. 8.) Mág – 8 mečů – 7 holí

Nepodceňujte odpor, nepřejícnost a závist druhých. Někdo může zkoušet, co vydržíte. Stačí energicky a důsledně obhajovat svoje stanovisko a názory, což je něco, co dokážete bez problému. Svévolně hádky nevyvolávejte, ale buďte ve střehu, a když to bude namístě, hned jednejte. Zapomeňte na pocity bezbrannosti a užívání „zdravého“ rozumu za každou cenu – ukažte své lví drápy. Dokážete, a to ve všem, že máte převahu a zvládnete i přesilu. Duben pro vás bude poměrně náročný, ale přidá vám na sebevědomí.

Foto: Air Images, Shutterstock.com

Lvi, nepodceňujte nepřejícnost a závist okolíFoto: Air Images, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) 4 poháry – Rytíř holí – 9 pentaklů

Všichni kolem vás se usmívají a radují z konce zimy, z nových začátků, a vás přepadá apatie, rozmrzelost, snadno se vám zkazí nálada. Propadáte se do jakési krize, která nemá jasnou příčinu. Mějte oči dokořán, blíží se k vám příležitost, tak ať ji „neprospíte“. Temperamentu máte dost, udělejte si pěkný akční den, čistě podle sebe, zbavíte se napětí. Zkuste se pustit do nového sportu nebo znovu najděte vášeň pro něco, co jste odložili. Aktivně pracujte na svém štěstí a ono se vrátí.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 8 holí – Milenci – 6 pentaklů

Duben pro vás bude měsícem dobrých zpráv, čekají vás příznivé novinky i rychlé obraty v soukromém životě. Nejednejte překotně, netrapte se tím, co bylo a nyní je už za vámi. Je nový den, máte před sebou nepopsaný list papíru. Když teď začnete něco nového, dostanete se do cíle dříve, než byste čekali. V dubnu se rozhodně rozhodujte srdcem, to platí i pro výběr nových kolegů. Nezadané Váhy může potkat velká láska, zadaní budou šťastní, čeká vás zkrátka měsíc naplněný pozitivní energií.

Štír (24. 10. – 22. 11.) Král mečů – Královna pohárů – 10 pentaklů

Duben pro vás bude měsícem akce, přichází nutnost přestat přemýšlet a „rozhoupávat se“ a začít jednoduše jednat. Kde si nejste jisti, tam se poraďte s někým, kdo ví víc. Pro své plány dokážete strhnout i druhé, budete argumentovat s šarmem sobě vlastním, chytře a logicky. S příchodem jara pro vás přichází i šance oprostit se od vnitřních zábran a prolomit svou pečlivě budovanou slupku. Ukažte světu, že máte city, a nejspíš vás překvapí jeho pozitivní odezva. Otevřete se svým blízkým, vyplatí se to.

Střelec (23. 11. – 21. 12.) 8 pohárů – 7 pentaklů – Slunce

Nějakou dobu jste byli krotcí jako beránci, ale tomu je konec. Je načase se rozpomenout na sebe, jasně se ohradit a říci „ne“. Váhání, rezignace i strach z neúspěchu by vás jen stahovaly dolů a vůbec vám nejsou vlastní. Vzpomeňte si, že jste Střelci! Máte to v sobě, umíte odmítnout, umíte trvat na svém. Zjistíte, že všechno je vlastně jednoduché a naplnění vašich přání je možné teď a tady. Brzy zase najdete cestu, ze které jste sešli, karta Slunce znamená štěstí. Po trpělivě odváděné práci vás čeká úspěch.

Foto: Sergey Nivens, Shutterstock.com

Střelce čeká v dubnu úspěchFoto: Sergey Nivens, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) 4 pentakly – Páže holí – 6 holí

Vaše chování je někdy křečovité, protože jste zkrátka Kozorozi a ze strachu přehnaně lpíte na domnělých jistotách a na tom, co už máte. Váš život je zkrátka zosobněním přísloví „lepší vrabec v hrsti nežli holub na střeše“. Tudy ale dlouhodobě cesta nevede. Uvědomte si svoje silné stránky, klidně si je vyjmenujte, pomůže to. A pojmenujte také své plány a cíle. To, k čemu se chystáte, uskutečněte, pohněte se vpřed. Svěží vítr vás osvobodí a dodá vašemu trochu zatuchlému životu zase správný směr.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 9 mečů – 9 holí – 8 pentaklů

Připravte se na začátek nějaké dlouhodobé a slibné spolupráce. Spolu s ní se objeví i pochyby a nejistota ohledně vašich schopností, ale předem nic nevzdávejte. Kde je potřeba, tam se upřímně omluvte a pochybnosti o sobě potlačte hned, jak vystrčí růžky. Nemají v dubnu místo. V práci a ve vztazích jako by v dubnu Vodnáři měli ochranný krunýř, cítili jste se ohroženi i tam, kde nic nehrozí. Nepřibouchněte si zbytečně dveře, neuzavírejte se, stačí, když budete opravdoví a nebudete se bát přiznat nejistotu.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) Věž – Král pohárů – 10 holí

Začátek jara pro vás bude plný emocí a citů. Víc než kdy jindy vás k cíli dovedou právě city a vlastní představivost. S empatií to nepřehánějte, laskavost a pomoc druhému má své meze, jinak si zaděláváte na pořádný spasitelský komplex, který z vás vysaje všechnu energii. Připravte se také na poměrně neočekávané selhání v čemsi, co jste považovali za jistotu. Aby mohlo vzniknout nové, musí se staré zbořit, ačkoli to bolí. Nechte si pomoci a začněte budovat znovu, jinak a lépe.

A jaký duben čeká vás? 

Reklama

Související témata:

Načítám