Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vajíčkový salát s brambory se klasicky spojuje s majonézou, ale pokud chcete, můžete část nahradit jogurtem nebo použít zakysanou smetanu.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 1/2 lžičky octa 8%
  • 100 g majonézy
    3
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 4 ks vejce
    3
  • 2 ks brambor
  • 1 lžíce dijonské hořčice
    10
  • 1/2 ks cibule
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Oloupaná vejce, oloupané, studené, vařené brambory a okurky nakrájejte na kostičky, cibuli na tenké  kroužky a vše promíchejte s hořčicí, octem, majonézou, pepřem a solí. Podávejte ozdobené petrželkou.

Načítám