Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: tv nova

Foto: tv nova

Sladké dezerty mohou mít mnoho podob. Nemusíte se přece omezovat jen na klasickou nedělní buchtu na plech nebo pudink s jahodami. Inspirací vám může být náš dnešní tip na luxusní vanilkový krém.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks žloutků
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g cukru krupice
  • 200 ml světlého piva
  • 2 plátky želatiny
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 stonky citronové trávy
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 g pepře červného celého
  • 1 špetka chilli
  • 7 ks liči
Článek

Postup

01.

Žloutky vyšlehejte spolu s cukrem a smetanou nad párou, když vznikne hmota podobná pudinku, naplňte jí kalíšky a nechte je v lednici vychladit.

02.

Pak vytvořte domácí „radlerové“ želé. Zahřejte pivo, přidejte nabobtnalé plátky želatiny, citronovou kůru i trávu a vše dobře rozmíchejte.

03.

Připravte si misku s rovným dnem, které pokryjte kousky nadrobno nakrájeného liči. Posypte ho drceným pepřem, chilli a zalijte směsí z piva. Nechte zatuhnout v lednici a podávejte společně s vanilkovým krémem.

Máte rádi vanilkové sladkosti? Vytvořte si vanilkový dezert s borůvkami.

Související témata:

Načítám