Hlavní obsah

Vánoce bez sexu: Zabiják milostného života je partnerovo nicnedělání!

Foto: profimedia

Důvody k sexuální dysharmonii mohou být různé. V předvánočním čase za ni často může partnerova pohodlnostFoto: profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se před koncem roku spolehlivě odradit od všeho erotického, orgastického a slastného? Posaďte partnera do křesla, dejte mu ovladač a nechte ho odpočívat. To k milostné krizi stačí. Jak to?

Článek

Společnost Durex uvádí, že páry žijící na hromádce souloží 146x za rok, manželé 98x, singles 49x ročně. Sex každý den mají jen čtyři procenta lidí. Vejdete se do tabulek? Jestli ne a máte v plánu, že „sexuální statistiky“ trochu zvednete ještě před koncem roku, máme smutnou zprávu.

Čeho je moc, toho je příliš

Domácí práce všeobecně, tedy i aktuální přípravy na svátky se se sexem v případě žen, které v domácnosti zastanou většinu úkolů, neslučují. K tomu, aby před, během nebo po svátcích došlo k uspokojivému milování, je zapotřebí jedna věc. Rozdělit si povinnosti. Aspoň tak to tvrdí vědci z Albertské univerzity sídlící v kanadském Edmontonu, jejichž studie odhalila tajemství partnerského klidu i sexy svátků.

Cukroví, pořádek ve spíži, nákupy, balení dárků, shánění surovin na štědrovečerní stůl, stres, fronty… Vánoce jsou krásné, ale taky pěkně stresující, což potvrdí každá hospodyně.

„Konec roku miluji i nenávidím zároveň. A kolik mám o svátcích sexu? Proboha, jak se na tohle můžete ptát? Samozřejmě, že nestíhám. Sex je to poslední, na co myslím,“ krčí rameny čtenářka Lída, jejíž slova potvrzuje i doktor Matt Johnson ze zmíněné univerzity, který pět let sledoval 1338 heterosexuálních německých párů a snažil se najít souvislost mezi domácími pracemi a sexuální aktivitou.

Foto: Profimedia

Ženy, které vše chtějí zvládnout samy, si jsou překážkou k milostným hrátkám nejen o VánocíchFoto: Profimedia

Hořkost ze života

„V každém vztahu domácí práce znamenají něco jiného. Záleží na páru, očekávání, dohodě i porovnání s vrstevníky. V každém případě lidé hlásí lepší a častější sex v případě, že muži se o povinnosti spravedlivě dělí se svými ženami,“ uvedl odborník pro odborný magazín Journal of Family Psychology s tím, že vysvětlení je více než jasné.

„Tento aktivní proces, tedy zapojení se do chodu domácnosti, má hodně velký vliv na vztah. Pokud pouze jeden z partnerů všechno poctivě plní, co se stane? Nikdy nemá hotovo. Navíc může mít pocit, že je svým protějškem nerespektovaný. Tyto negativní emoce se pak později odrážejí v ložnici,“ uvedl Matt Johnson a dodal, že spravedlivý podíl odpovědnosti pro každého pomáhá hlavně ženy izolovat od špatných pocitů a nízkého libida. A právě tato informace je trochu diskutabilní.

V minulosti se totiž objevil výzkum, který poukazoval na to, že když muži myjí nádobí, chodí s košem a vůbec pomáhají s ryze ženskými povinnostmi, četnost sexu páru se snižuje.

Foto: Profimedia

Ve vztazích, kde se partner podílí na péči o domácnost, je prý více souhry a i sexu. Souhlasíte s tím?Foto: Profimedia

Styl moderních žen

Odborník to okomentoval tak, že se jednalo o americkou studii, kdežto jeho výzkum vychází z dat německých občanů. Podle něj se tak jedná o kulturní rozdíly. Evropanky evidentně chtějí trochu té domácí rovnoprávnosti. Pokud patříte mezi ně, zavelte, ať milý zlatý setře podlahu, nakoupí a zabalí dárky. Dokonalé jako od vás to asi nebude, ale aspoň tím zvýšíte šanci na svůj osobní relax nebo intimitu ve dvou. (Mimochodem, takové sexy vánoční kostýmy dělají divy)!)

Pakliže sex nechcete, všechno vánoční šílenství nechte výhradně na svých bedrech. A spolehněte se, že se jedná o jednu z nejúčinnějších brzd milostného života.

A jak máte starost o domácnost rozdělenou vy?

Načítám