Hlavní obsah

Vánoční dekorace na sváteční stůl: Zkuste to letos s živými květinami!

 

Reklama

Líbilo by se vám doplnit slavnostní sváteční stůl o zajímavou, luxusní dekoraci? Nemusíte za ni utrácet spoustu peněz. Máme pro vás návod, jak si ji poměrně snadno vyrobit.

Článek

Vánoční dekorace jsou většinou spousta jehličí a lesku, ale co to letos vyzkoušet trochu jinak a zapojit do nich i živé rostliny – například orchideje? „Je hned několik důvodů, proč zvolit právě orchidej. Jednak vypadá skvěle, koupíte ji v mnoha barvách a velikostech, ale také velmi dlouho vydrží,“ říká Vlasta Černá z webu Svatební kytice, která pro vás tyto dekorace připravila a ukáže vám, jak na to.

Letošní Vánoce jsou ve znamení bílé, stříbrné, ale i netradičních kombinací, ať barev, nebo surovin. „Drží se stále obliba tyrkysových odstínů, které spíš připomínají moře, než Vánoce. Netradiční je i použití pavích per do vánočních dekorací. My ale zůstaneme u klasické a elegantní kombinace s použitím živých květin. Můžete si ji vyrobit hned a vydrží jistě až do Štědrého dne,“ říká Vlasta Černá.

Postup na výrobu krabičky s orchidejemi najdete na tomto videu.

Doufáme, že vám práce půjde od ruky a uvítáme, když fotografie hotových dekorací i vašeho svátečního stolu přidáte do této fotogalerie.

Reklama

Načítám