Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Blíží se čas vánoční a s ním i tradiční recepty. Pojďte si s námi vyzkoušet i něco nového. Máme pro vás další tip na vánoční polévku, kterou ocení hlavně děti.

10 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 l vody
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
  • 1 l kompotovaných třešní
  • 2 lžíce povidel
  • 1 hrst sušených meruněk
  • 1 hrst sušených švestek
  • 1 hrst jablečných křížal
  • 1 kelímek smetany na vaření 33%
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Tato specialita se u nás doma dělá odjakživa. Ingredience mi mamka diktovala po telefonu od oka, ale myslím, že se strefila. Do hrnce nasypte pokrájené sušené ovoce, třešně bez šťávy, přidejte povidla, křízaly nebo na kostičky pokrájená oloupaná jablka, zalijte vodou a vařte asi dvě hodiny. Ke konci ještě zalijte smetanou, můžete dochutit cukrem (omáčka je původně docela kyselá) a podávejte na Štědrý den.“

Související témata:

Načítám