Hlavní obsah

Ve jménu Jennifer Lopez aneb Víme, jak obléknout ženy s větším pozadím a silnými stehny!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojúhelník, nebo hruška? Na názvosloví nezáleží. Oba pojmy totiž označují stejný typ postavy. Můžete bez zaváhání prohlásit, že jsou vašimi nejsilnějšími partiemi boky, stehna a zadek? Následující módní tipy budou patřit jen vám!

Článek

Pro trojúhelníkovou postavu je charakteristické, že se směrem dolů rozšiřuje. Jde tedy o siluetu se silnější spodní polovinou těla, kdy se nejvíce zaoblují boky, stehna a zadek. Co se týče horní části trupu, oproti zmiňovaným partiím bývá užší, stejně jako pas. Trojúhelníky mívají také často útlá ramena. Pokud si nejste jisté, do které kategorie spadáte, nakoukněte nejprve do článku Opravdu víte, co vám sluší? Otestujte se, jestli jste spíš Kim Kardashian nebo Jennifer Lopez.

Na co byste měly při oblékání této postavy myslet především? Nesnažte se za každou cenu zakrýt široké boky obrovskou plochou látky. Klíčové pro vás budou dobře padnoucí střihy a nezapomínejte, že neméně důležité jsou i samotné materiály.

Vy versus šaty

Vaším poznávacím znamením se mohou stát šaty s mírně zúženým pasem a sukní, která kopíruje tvar písmenka A. Právě tento typ sukně totiž perfektně „pojme“ silnější stehna i boky. Samozřejmě ale vycházejte z vaší celkové konstituce, pokud nemáte problematický střed těla a nebojíte se křivky ukázat, klidně zvolte i šaty pouzdrové. To, že vlastníte širší boky, nemusíte vůbec tutlat! Pozor si naopak dejte na šaty s tuhou, velmi širokou sukní. Silnější partie pod ní také nejsou vidět, ale v některých kusech byste mohly připomínat selku… Ideální nejsou ani příliš volné a rovné střihy, které trojúhelníkům nesvědčí.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): šaty Esprit, 2599 Kč a Mango Violeta, 1699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): šaty Esprit, 2299 Kč a Review, prodává Answear, 1079 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): šaty Esprit, 2599 Kč a Orsay, 1199 KčFoto: Archiv firem

U topů se nedržte zkrátka

Využijte faktu, že si můžete dovolit nahoře trochu přidat na objemu a vrhněte se do všech těch trendy svršků s výraznými rukávy, volánky, šněrováním nebo krajkou. Pozor, mluvíme o zdobných prvcích, příliš volné topy vám siluetu nevylepší. Máte-li objemnější hrudník, zaměřte se na zavinovací střihy nebo decentní véčkové výstřihy. Ideálním parťákem jsou také volnější prodloužené vršky (například košile), které byste ale měly párovat výhradně s úzkými spodními díly.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): top H&M, 599 Kč a halenka Lindex, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): halenky Silvian Heach, prodává Answear, 2699 Kč a Esprit, 1199 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): svetry H&M, 949 Kč a Orsay, 1199 KčFoto: Archiv firem

A co spodek?

Přejděme ke kalhotám. Co se týče džínů, vůbec se nemusíte bát úzkých střihů. Máte-li větší konfekční velikost, jednoduše dejte přednost tmavším barvám a vyhněte se šisování, zejména tomu na stehnech. Důležitý je potom výběr vhodného vršku, kterému bude slušet nejčastěji zakasání jen tak napůl (prohlédněte si komplet s černou sukní Mango níže). Úplné zastrčení je vhodné pro štíhlejší trojúhelníky. Kalhoty vám budou slušet také ty klasického střihu, které mají rovné nebo mírně zúžené nohavice. Vyloženě široké kalhoty nedoporučujeme – za výjimku můžeme prohlásit jen kalhotovou sukni (na fotce s vínovým body).

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): elastické džíny H&M, 499 Kč a kalhoty Mango Violeta – outlet, 929 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): obojí Mango Violeta – outlet, kalhotová sukně 549 Kč a overal, 1299 KčFoto: Archiv firmy

A jaké byste měly vybírat sukně? Tady platí podobná pravidla jako u šatů. Naprostým ideálem jsou áčkové střihy, ale opět platí, že pokud vám to postava dovolí, klidně křivky ukažte v užší sukni. Bát se nemusíte ani plisování – pokud sukně není moc široká a je z lehkého materiálu, bude vám s největší pravděpodobností slušet. Co se týče délek, ideální jsou ty nad kolena. Vyplatí se totiž odhalit štíhlejší část nohou.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sukně H&M, 949 Kč a FemeStage by Eva Minge, prodává Answear, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): obojí Mango Violeta, 899 Kč a 1299 KčFoto: Archiv firmy

Extra tip

Tak už víte, po jakém oblečení pokukovat? Na závěr vám přidáme ještě jeden bod k uvážení. Vždy se vyplatí upozorňovat na štíhlejší část těla, vaším úkolem proto bude pořádně zdůraznit hořejšek. A právě s tím vám může pomoci výrazný šperk, ať už půjde o náhrdelník nebo pár trendy náušnic.

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): oba páry náušnic Mango, 249 Kč a 299 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): náhrdelník Topshop, 629 Kč a Massimo Dutti, 995 KčFoto: Archiv firem

A co se v módě osvědčilo vám?

Reklama

Načítám