Hlavní obsah

Ve znamení Raka: romantičtí, starostliví i stydliví

Foto: Tuzemka, Shutterstock.com

Foto: Tuzemka, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Citliví a pečující Raci se rodí mezi 22. červnem a 22. červencem. Vládne jim živel vody, který jim do vínku vkládá zejména schopnost empatie – ale co se v nich skrývá dalšího?

Článek

Toto znamení ryzí péče – rodiny, domova, kořenů, tradic – představuje zejména citové vlohy, lásku stejně nesobeckou a čistou, jako je spojení mezí matkou a dítětem. Ti, co se narodí ve znamení Raka, milují bezpodmínečně a velmi čistě, protože jim vládne Luna (kdežto planeta Venuše, také cituplná, už dokáže s láskou kalkulovat). Raci jsou velmi křehcí, protože nosí srdce na dlani, často jsou tedy také plní melancholie, protože jim ho už někdo kdysi zlomil. Nevzdávají se ale a vždycky hledají svou velkou lásku.

Citliví pečovatelé

Charakterizuje je zejména starost o druhé: Raka prostě baví zajímat se o ostatní, naplňovat jejich potřeby, opečovávat je. Nikdo nedokáže vykouzlit pocit domova tak dobře jako oni. Luna jim také propůjčuje značnou trpělivost a velkorysost směrem k chybám druhých.

I proto jde o znamení velice citlivé, empatické a intuitivní, neustále sleduje náladu ve svém okolí. Bez ohledu na masku lidí je dokáže odhadnout a prokouknout, neboť vidí i to hluboko skryté. Rak potřebuje citovou jistotu, pokud ji nemá, stahuje se do své ulity. Nevěří logickým argumentům, ale spíše své intuici, vnitřnímu hlasu.

Emotivní a opatrní

Rak je čtvrté znamení v horoskopu a za své hlavní vlastnosti vděčí základní kvalitě, která ho postrkuje směrem k lidem ve svém okolí, které se snaží ovlivnit a změnit, a vodnímu živlu, který zase do koktejlu přihazuje emoce, jež jiným kardinálním znamením občas trochu chybí.

Znáte nějakého Raka a nepřijde vám zas tak otevřený, laskavý a vstřícný? Může to být tím, že se stáhl do své ulity, protože se cítil ohrožený a nedoceněný. Tohle znamení bývá totiž často až přecitlivělé, a protože nechce „dojít k úhoně“, uhýbá před životem a brání se tak proti potenciálnímu zklamání.

Foto: Alejandro J. de Parga, Shutterstock.com

Foto: Alejandro J. de Parga, Shutterstock.com

Stydliví umělci

Raci bývají stydlíni, ve společnosti málokdy září a velké párty či divoké večírky je příliš neoslovují. Jsou nejistí a dokáže je rozhodit i poměrně nevinná, avšak ve špatnou chvíli vyslovená otázka. Často si k sobě do života hledají parťáka, který jim prošlape cestu a životem je povede, někoho silnějšího a charismatického, o koho se budou moct opřít – a je vlastně jedno, jestli to bude životní partner nebo „jen“ dobrý přítel.

Mívají výrazné umělecké sklony a často svoje silné prožitky a emoce vyjadřují právě malbou, hudbou nebo jinými uměleckými prostředky. Jsou kreativní, ale také nepraktičtí. Neumí hospodařit s penězi, pro druhé by se rozdali a i sami si rádi udělají radost nebo utratí peníze za něco, co zase není tak důležité. Toto jejich snílkovství se však vytrácí ve chvíli, když začnou pečovat o rodinu – v tu chvíli se mění v hospodáře, kterým neuteče ani korunka.

Vztahy s Raky

Raci budou svého partnera navěky rozmazlovat – projevy něhy a lásky jsou oblast, kde se vážně cítí v kramflecích. Umí dělat báječná romantická gesta i stát jako opora v těžkých chvílích. Neumí odpouštět zradu a nevěru, což souvisí s jejich nejistotou. Nevěří si a potřebují vedle sebe někoho pevného a čestného, kdo je bude ujišťovat, že jsou pro něj vším na světě. Pro Raky jsou všechny vztahy vždycky navždy a z rozchodů se jen horko těžko vzpamatovávají.

Něžnost a lásku hledají i v sexu, bez romantiky pro ně fyzický akt postrádá cenu. Užívají si líbání, flirtování a vzájemné poznávání, mají rádi tu fázi, kdy to mezi dvěma jedinci teprve jiskří. V posteli jim jde hlavně o hlubší spojení dvou lidí a potřebují být hýčkáni – a hýčkat na oplátku.

Reklama

Související témata:

Načítám