Hlavní obsah

Nejistota podle znamení: za co se stydí a co tají?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen málokdo si o sobě myslí, že je dokonalý a nic by na sobě nezměnil. Co na sobě mají jednotlivá znamení zvěrokruhu nejméně v oblibě, čím jsou si nejistá, za co se stydí a co by nejradši úplně zapřela?

Článek

Každý z nás má nějakou vlastnost, kterou vnímá jako svou skvrnu na charakteru, zkrátka něco, bez čeho bychom se rádi obešli. Někteří se tváří jakoby nic, jiní se ke svým chybám radši co nejrychleji přiznají a další je vehementně popírají. Jaké nejistoty skrývají jednotlivá znamení zvěrokruhu? Kdo nesnáší mluvení před lidmi a kdo se stydí za svou nešikovnost?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berani a rozvaha? Tato dvě slova k sobě moc nejdou. Pokud na sobě berani něco nesnášejí, je to jejich prchlivost. Stokrát si můžou říkat, že nějakou situaci vyřeší s klidem, ale když jde do tuhého, nakonec stejně vypění. V tu chvíli je jim to samozřejmě jedno, ale zpětně se za své výbuchy často stydí, zvlášť proto, že se jim neumí vyhnout. A stejně tak nejsou zvláště talentovaní, pokud jde o omluvy, tak je od nich raději ani nečekejte. Jen vězte, že je to mrzí.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býci se cítí poněkud nejistě, pokud jsou vhozeni do nového prostředí, kde neznají zaběhnuté rutiny, kde neví, co a jak. Neradi dávají tyto emoce znát, ale v podniku, kde nikdy nebyli, nebo ve skupině neznámých lidí, se skutečně necítí komfortně. Většinou se zapřou a nějak to zvládnou, ale je to jejich velký zdroj vnitřní nejistoty. Tu pociťují i tehdy, když jim někdo na poslední chvíli změní plány a donutí je dělat věci jinak, než si v hlavě připravili.

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Býk ví, že je tak trochu rutinář, a to ho na něm samotném štveFoto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Blížence trápí hlavně jejich vlastní nedůslednost. Jakkoli jsou to komunikační kouzelníci, přesvědčit sami sebe, že něco stojí za to, aby to dotáhli do konce, se jim moc nedaří. Často jdou do projektů s tím nejlepším úmyslem, připraví se, mají obrovské nadšení, ale to pak vyšumí a oni začnou na věc tak trochu kašlat. Tahle vlastní neschopnost dotáhnout věci do úspěšného závěru je něco, za co se stydí, zvlášť proto, že jsou tím dobře známí.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Raci se stydí hlavně za svoji stydlivost. Když jde o navazování nových vztahů, ať už přátelských nebo milostných, nejsou si příliš jistí sami sebou, často trapně mlčí, červenají se a neví, co v danou chvíli říct. Jakkoli jsou ve vztazích samotných přeborníci, umí se otevřít a sdílet s druhým své pocity a emoce, seznamovací fáze je pro ně skutečně náročná. Neutahujte si z nich, když vám vypráví, jak strašně nějaké setkání zazdili, opravdu z toho jsou špatní. Protože jako věční romantici, Raci věří, že to mohla být jejich spřízněná duše.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lvi jsou si sami sebou velmi jistí, nic o sobě netají, žádní kostlivci ve skříni. Věří svým kvalitám, morálním i jiným, a stejně přistupují i k ostatním lidem, velkoryse a důvěřivě. A právě tohle je jak jejich přednost, tak jejich slabina – mají tendenci druhé respektovat a důvěřovat jim do té míry, až to občas působí naivně. A když tuhle důvěru někdo zklame, cítí se jako hlupáci a opakují si, že už by se měli poučit. Jenže pak stejně dávají okolí další a další šance.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Lvi jsou tak důvěřiví, až jsou naivní, skeptika mezi nimi najdete jen těžkoFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Panny jsou velmi schopným a organizovaným znamením, které je pyšné na svoji samostatnost. Ví, že je vlastní dovednosti nezklamou, a strašně nerady žádají o pomoc, kdykoli a v čemkoli. O to víc je trápí občasný nedostatek empatie, schopnosti vcítit se do druhých. Ví, že v tom nejsou dobré, a stydí se za to. Stejně jako za vlastní selhání, když nedokážou plně dostát svým perfekcionistickým standardům.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy jsou velmi harmonické znamení, příjemně se s nimi jedná a bývají to dobře vychovaní jedinci. Proto pociťují velkou nejistotu tváří v tvář hrubosti a neomalenosti. V tu chvíli pociťují určitou paralýzu a rozpaky a nezvládají pohotově zareagovat. Zvláště problematické je pak pro ně to, když hrubý jazyk převládá někde, odkud nemůžou prchnout – třeba v pracovním prostředí. To jsou pak skutečně nešťastní, protože se snaží zapadnout, ale nedaří se jim to.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Pro Štíry je Achillovou patou vyjadřování emocí. Spoustu jich cítí, protože jsou velmi vášniví a věci prožívají smyslově, ale aby o tom mluvili? Ani náhodou, tohle znamení rozhodně nemá v oblibě květnatá sladkobolná vyznání. Proto je pro ně krajně nepříjemné, když je někdo nutí o vlastních citech a pocitech mluvit, vyhýbají se tomu jako čert kříži.

Foto: WeAre, Shutterstock.com

Nuťte Štíra, aby vám povídal o tom, jak se cítí, a bude se cítit blběFoto: WeAre, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Střelci jsou od přírody velmi pozitivní, optimismem nabití lidé, kteří doslova překypují energií a rozdávají dobrou náladu. A přesně takhle o nich všichni smýšlí – jako o někom, kdo jim pouhými pár slovy dobije baterky a zvedne náladu. Takže když se Střelci  cítí pod psa, mají špatnou náladu nebo jsou prostě a jednoduše utahaní, mají ze sebe špatný pocit, protože takoví přece oni být nemají! Snaží se před světem tajit, že i oni jsou jen lidé, kteří se občas propadají do chmur a smutků.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Kozorozi jsou klidné a rozumné znamení, které vždy všechny kroky pečlivě zváží, než je udělá. Jsou známí svým lpěním na rituálech a na perfektně sestaveném rozvrhu a taky tím, že se nikdy do ničeho jen tak nevrhají po hlavě. A právě z toho pramení jejich nejistota – bojí se udělat cokoli spontánního a říkají si „co by si asi pomysleli lidi“. Jenže každý udělá někdy nějakou hloupost, Kozorohy nevyjímaje. Není pak třeba jim to ještě mlátit o hlavu.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Svobodomyslní Vodnáři jsou kreativní a věci si odvážně dělají po svém, ať si kdo chce co chce říká. Ovšem tento silácký přístup ke světu si od nich vyžaduje ohromné množství energie, což znamená, že občas se jim prostě jít proti proudu nechce. I oni se sem tam rádi svezou s davem – zvlášť když nejde o nic zásadního. Jenže pak se stydí, že neměli dost sil na to, aby byli za každých okolností sví.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Emotivní a tak trochu křehké Ryby jsou vrbami zvěrokruhu, všichni ví, že se jim můžou kdykoli svěřit nebo je poprosit o pomoc, a že jim Ryby rádi vyhoví. Jsou poměrně nejisté v mnoha věcech, nemají velké sebevědomí, snadno se nechají zviklat. Největším tajemstvím, které se snaží udržet pod pokličkou, je však to, že ani jejich studnice trpělivosti a ochoty není nevyčerpatelná a někdy prostě chtějí druhého poslat do háje, protože na pomáhání zrovna nemají sílu. Ano, nejspíš to neudělají, protože jsou to prostě Ryby. Ale už jen to, že se tak cítí, je trápí.

Související témata:

Načítám