Hlavní obsah
Foto: nejmelouny.cz

Foto: nejmelouny.cz

Je vůbec něco více osvěžujícího než kombinace vodního melounu, okurky a máty? Připravte si snadný tatarák bez masa, který se hodí jako originální příloha na grilování nebo elegantní letní předkrm. Při použití melounu bez semínek vám příprava zabere jen pár minut!

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/3 ks melounu
  • 1 ks okurky
  • 100 g čerstvého sýra
    7
  • 2 snítky čerstvé máty
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička chilli koření
Obsažené alergeny
7
Mléko a mléčné výrobky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Bezpeckový meloun a oloupanou okurku nakrájejte na malé kostičky. Vložte do mísy a na směs rozdrobte sýr. Dobrý bude čerstvý kravský, ale k melounu a mátě se perfektně hodí i feta nebo balkán, jen pak pozor na dosolování.

02.

Osolte, opepřete a promíchejte. Servírovací misky zlehka vymažte olejem, dovnitř uhlaďte tatarák a vyklopte vnitřek na talířky. Ozdobte čerstvou mátou a uzenými chilli vlákny (koupíte v obchodech s kořením). Podávejte s opečenými toasty.

Foto: nejmelouny.cz

Melounový tatarák vás osvěží a připraví na další chodFoto: nejmelouny.cz

Tip: Tatarák připravujte až těsně před podáváním, aby zelenina se solí nepustila šťávu. Mátu můžete nasekat a přimíchat do směsi, aby se lépe propojily chutě, a chilli můžete samozřejmě použít i v jiné formě.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie638,71 kJ
Bílkoviny5,2 g
Tuky6,9 g
Sacharidy17,66 g
Sůl0,47 g
SAFA2,75 g
Vláknina1,28 g
Cukry13,98 g

Načítám