Hlavní obsah
2,8
(124)
Foto: nejmelouny.cz

Foto: nejmelouny.cz

Aktualizováno

Je vůbec něco více osvěžujícího než kombinace vodního melounu, okurky a máty? Připravte si snadný tatarák bez masa, který se hodí jako originální příloha na grilování nebo elegantní letní předkrm. Při použití melounu bez semínek vám příprava zabere jen pár minut!

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/3 ks melounu
  • 1 ks okurky
  • 100 g čerstvého sýra
  • 2 snítky čerstvé máty
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička chilli koření
Článek

Postup

01.

Bezpeckový meloun a oloupanou okurku nakrájejte na malé kostičky. Vložte do mísy a na směs rozdrobte sýr. Dobrý bude čerstvý kravský, ale k melounu a mátě se perfektně hodí i feta nebo balkán, jen pak pozor na dosolování.

02.

Osolte, opepřete a promíchejte. Servírovací misky zlehka vymažte olejem, dovnitř uhlaďte tatarák a vyklopte vnitřek na talířky. Ozdobte čerstvou mátou a uzenými chilli vlákny (koupíte v obchodech s kořením). Podávejte s opečenými toasty.

Foto: nejmelouny.cz

Melounový tatarák vás osvěží a připraví na další chodFoto: nejmelouny.cz

Tip: Tatarák připravujte až těsně před podáváním, aby zelenina se solí nepustila šťávu. Mátu můžete nasekat a přimíchat do směsi, aby se lépe propojily chutě, a chilli můžete samozřejmě použít i v jiné formě.

Reklama

Načítám