Hlavní obsah

Vegetariánský tatarák z melounu a okurky. Dokonale osvěží!

Hodnocení:
(113)
Foto: nejmelouny.cz
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Je vůbec něco více osvěžujícího než kombinace vodního melounu, okurky a máty? Připravte si snadný tatarák bez masa, který se hodí jako originální příloha na grilování nebo elegantní letní předkrm. Při použití melounu bez semínek vám příprava zabere jen pár minut!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1/3 melounu Bouquet
  • 1 okurka
  • 100 g čerstvého sýra
  • čerstvá máta
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • chilli
Článek

Postup

Krok 1: Bezpeckový meloun a oloupanou okurku nakrájejte na malé kostičky. Vložte do mísy a na směs rozdrobte sýr. Dobrý bude čerstvý kravský, ale k melounu a mátě se perfektně hodí i feta nebo balkán, jen pak pozor na dosolování.

Krok 2: Osolte, opepřete a promíchejte. Servírovací misky zlehka vymažte olejem, dovnitř uhlaďte tatarák a vyklopte vnitřek na talířky. Ozdobte čerstvou mátou a uzenými chilli vlákny (koupíte v obchodech s kořením). Podávejte s opečenými toasty.

Foto: nejmelouny.cz

Melounový tatarák vás osvěží a připraví na další chod

Tip: Tatarák připravujte až těsně před podáváním, aby zelenina se solí nepustila šťávu. Mátu můžete nasekat a přimíchat do směsi, aby se lépe propojily chutě, a chilli můžete samozřejmě použít i v jiné formě.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama