Hlavní obsah

Hovězí tatarák s křepelčím vajíčkem

Hodnocení:
(1)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
2 minuty
Náročnost
nízká

Chlebíčky pro fajnšmekry? Podávejte na nich tatarák s křepelčím vajíčkem. Máme pro vás úžasný recept!

Ingredience pro:
20 kusů
  • 200 g hovězí svíčkové
  • 1/2 cibule
  • 2 kyselé okurky
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • drcený kmín
  • chilli omáčka
  • kečup
  • hořčice
Na ozdobu
  • křepelčí vejce
  • kapary
Článek

Postup

Krok 1: Maso naškrábejte nebo rozmixujte a smíchejte s najemno nasekanou cibulkou a okurkami. Osolte, opepřete a podle chuti přidejte prolisovaný česnek, sladkou papriku, kmín, kapku chilli omáčky či kečup a hořčici.

Krok 2: Křepelčí vajíčka 90 sekund povařte, vychladlé oloupejte a podávejte k tataráku jako alternativu syrového žloutku – u těchto chlebíčků sice nehrozí, že budou nejdřív několik hodin v teple okorávat, než si je dá poslední hladovec, ale jistota je jistota. Chlebíčky ještě dozdobte kaparou nebo plátkem okurky, a je to.

Věděli jste, že tatarák můžete připravit i z lilku?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama