Hlavní obsah

Lilkový tatarák

Hodnocení:
(5)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Receptů na lehké obědy není nikdy dost, proto jsme si pro vás připravili další tip, jak upravit lilky. Tentokrát ve stylu tataráku.

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lilky
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 3 rajčata
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • kečup
  • worcesterská omáčka
  • pepř
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Lilek nakrájejte na plátky, osolený nechte vypotit od přebytečné vody, osušte utěrkou a nakrájejte na kostičky.

Krok 2: Nadrobno nakrájenou cibulku zpěňte na trošce olivového oleje, přihoďte kostičky lilku, kostičky nakrájené papriky a na malé kousky nakrájená rajčata. Osolte a opékejte, dokud zelenina nezměkne a lilek nechytí barvu. Trvá to kolem pěti minut.

Krok 3: Poté stáhněte z plotny, přidejte trochu kečupu, dochuťte prolisovanými stroužky česneku, trochou chilli omáčky, worchestru a opepřete.

Krok 4: Vše promíchejte a podávejte k opečenému toastu nebo bagetce.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek