Hlavní obsah

Hovězí tatarský biftek

Hodnocení:
(2)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Pochoutku ze syrového masa si mnozí z nás nedokážou upřít. A to i přes veškeré výstrahy ohledně parazitů v mase nebo salmonely z vajec. Pokud máte svého dobrého řezníka a kvalitní vejce, pusťte se do tataráku sami doma.

Ingredience pro:
2 porce
  • olej
  • vejce
  • sůl
  • cibule
  • mletá sladká paprika
  • drcený kmín
  • pepř
  • hořčice
  • tabasco
  • chilli
  • kečup
  • 200 g hovězího masa
  • worcesterská omáčka
Článek

Postup

Krok 1: K přípravě vám opravdu stačí jen ostrý nůž s hladkou čepelí. Jednou rukou si očištěné maso přidržujte a přejíždějte čepelí kolmo k masu směrem od sebe. Pokud se vám to ze začátku nebude tak úplně dařit, větší kousky ještě pro jistotu překrájejte.

Krok 2: Ostatní přísady potom každý kuchař míchá podle chuti. Na dochucení můžete použít worchester, kečup, chilli, pimento nebo tabasco (cokoli pálivého), hořčici (plnotučnou či dijonskou), pepř, drcený kmín, sladkou papriku, cibuli nakrájenou najemno a sůl. Přidat lze i zmiňované vejce nebo trošku oleje.

Krok 3: Masovou směs si každý strávník maže sám na topinky, potřené česnekem. A vychutnává!

ynezorPumanzeSaNyknalC
17. 1. 2011

Reklama

Sdílejte článek