Hlavní obsah

Velikonoce: Vejce v aspiku

Hodnocení:
(219)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Chcete připravit pro své drahé jednoduché, a přesto efektní pohoštění? Vejce v aspiku jsou hravou variantou na velikonoční pochoutku. Jsou plná barev i chuti!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balíček čiré želatiny
  • 12 křepelčích vajec
  • 200 g vlašského salátu
  • 4 červené chilli papričky
  • 100 g mraženého hrášku
  • 50 g kuřecí šunky
  • 4 kyselé okurky
  • 200 ml láku z okurek
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Lák od okurek doplňte stejným množstvím vody. Do misky nalejte polovinu namíchané tekutiny a přidejte plátky želatiny. Nechte je nabobtnat. 

Krok 2: Misku s želatinou dejte do vodní lázně a nechte rozehřát. Přilijte zbylý lák a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.

Krok 3: Připravte si 4 ideálně skleněné misky a do každé nalejte na dno trochu želatiny. Nechte ji ztuhnout a pak přidejte natvrdo uvařená překrojená vajíčka, hrášek a po trošce nasekané petrželky. Zalejte opět trochou želatiny.

Krok 4: Přidejte na kousky nakrájené okurky, chilli papričku a plátek šunky. Přilejte želatinu, nechte ztuhnout a nakonec dejte vrstvu salátu. Dolejte zbylou želatinou a dejte ztuhnout do chladu.

Krok 5: Poté misky opatrně vyklopte. Můžete podávat s pečivem a kopečkem domácí majonézy. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
12. 4. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.