Hlavní obsah

Velká láska krásné Marilyn

Foto: fitsnews.com

Byla krásná, ale nebyla šťastnáFoto: fitsnews.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká novinářka se pokusila zmapovat pět let, které společně strávili herečka Marilyn Monroe a dramatik Arthur Miller. S nadsázkou tedy můžeme říct, že díky spisovatelce můžeme nahlédnout mnohem dále než jen pod vlající bílou sukni ze slavné filmové scény...

Článek

Ona byla „nejkrásnější americké tělo" a on „největší americká hlava". Přesně tak je označovali novináři v 50. letech minulého století. On byl jedním z nejslavnějších amerických dramatiků 20. století, zato její sláva a krása boří hranice času a dodnes je pokládána za symbol ženskosti.

Filmová kritička a novinářka Ch. Maerkerová v knize popisuje pět let jejich společného života. Poznali se v roce 1951. On byl tehdy ženatým mužem a otcem dvou dětí, ona vdaná. A než si konečně řekli své „ano", Marilyn se stačila ještě znovu vdát a rozvést.

Čtenář tak má možnost  nahlédnout do charakterů hlavních postav, poznat hektičnost jejich života a nabízí se mu unikátní pohled na slavné hvězdy showbyznysu té doby. Doslova na nás dýchne poválečná atmosféra, kouzlo lásky a ochota a odhodlání znovu milovat.

Foto: Albatros

Obálka knihy Marilyn Monroe a Arthur MillerFoto: Albatros

Christa Maerkerová: Marilyn Monroe & Arthur Miller Vydalo nakladatelství Albatros Plus 168 stran + příloha, pevná vazba Doporučená cena: 199 Kč albatros.cz

Reklama

Související témata:

Načítám