Hlavní obsah

Velká změna šatníku pro podzim? Zvládnete ji jen pomocí doplňků!

Foto: Filip Matušinský

Stylové doplňky (a roli modelky) si vyzkoušela naše čtenářka MíšaFoto: Filip Matušinský

Reklama

Na to, abyste proměnily svůj šatník, nepotřebujete zásoby nového oblečení. Ve skutečnosti stačí několik chytře zvolených doplňků. Do kterých se momentálně vyplatí investovat a s čím si budou rozumět?

Článek

Nechce se vám s každou novou sezonou nakupovat kvanta oblečení? Vytvořte si slušnou módní základnu, tvořenou z klasiky, a pak už si jen pohrávejte s doplňky. Stylistka Mariya vám představí kousky, které jsou zrovna v kurzu, a zároveň vám ukáže, jak využít starý známý čtvercový šátek, dlouhý šál nebo oblíbený pásek podle současných trendů.

Nepřehlédnutelný náhrdelník

Zatímco v předchozí sezoně bodovaly především mohutné náhrdelníky ke krku, teď se trendy přiklánějí k dlouhým a často bohatě vrstveným variantám. Náhrdelník, spadající téměř až k pasu nebude jen doplňkem, ale hlavní hvězdou vašeho modelu. Nejlépe vynikne v kombinaci s jednoduchými šaty.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: šaty (Mohito, 1099 Kč), boty (Baťa, 2199 Kč), náhrdelník (Topshop, 599 Kč), kabelka (Van Graaf, 4300 Kč), brýle (Reserved, 69 Kč), prsten (Promod, 249 Kč)Foto: Filip Matušinský

Hra s páskem

Škoda každého pásku, který se využívá jen do poutek u kalhot. Tenhle doplněk se konečně přesunul tam, kde má být – v pase. Výrazný kousek dotáhne váš outfit k dokonalosti, s jeho pomocí také usměrníte volně střižené vršky. Kimonový kabátek unosíte na různé způsoby – volný bude dobře kontrastovat s úzkými kalhotami, přepásaný zdůrazní ženskou siluetu a snese se i s širšími kalhotami. Zaměřit se doporučujeme také na módní potištěná psaníčka.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kalhoty (Lindex, 899 Kč), kabátek (Reserved, 799 Kč), boty (H&M, 1299 Kč), pásek (Mohito, 199 Kč), psaníčko (Topshop, 899 Kč), náhrdelník (Parfois, info o ceně v obchodě)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

Pátráte po novém pásku? My jsme se zamilovali do této trojice!Foto: archiv firem

Uvázání do turbanu

Milujete šátky ve vlasech? Nechybí-li vám odvaha, otestujte trendové uvazování na způsob turbanu. Jak na to? Čtvercový šátek přeložte do trojúhelníku, předkloňte hlavu a přiložte zespodu šátek – po stranách by vám měly viset dva cípy. Ty svažte nad čelem do uzlu. Třetí cíp by měl volně viset pod uzlem u obličeje. Narovnejte hlavu. Boční cípy, které jste svazovaly, veďte dozadu a znovu zauzlujte. Konce zastrčte pod uzel. Teď už jen zbývá prostřední přední cíp – zamotejte ho a naaranžujte tak, abyste ho schovaly pod předním uzlem.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: šortky (Topshop, 980 Kč), top (Topshop, 1499 Kč), boty (Reserved, 1699 Kč), šátek (Promod, 499 Kč), náušnice (Parfois, 119 Kč), dlouhý cardigan (Ann Christine, 649 Kč), náramek (Mohito, 49 Kč), kabelka (Promod, 699 Kč)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

Šátky unosíte na nejrůznější způsoby, včetně módního turbanu. Který kousek se vám líbí nejvíce?Foto: archiv firem

Čepice v jezdeckém stylu

Zabodujete také čepicí v jezdeckém stylu, která vám poslouží i během chladných dnů. V kombinaci s koženkovými kalhotami a nadčasovými proužky vypadá skvěle. Že vás pokrývky hlavy neberou? Zaměřte se na okouzlující 3D psaníčko s našitými aplikacemi nebo výrazný náhrdelník.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: kalhoty (Van Graaf, 1599 Kč), triko (Topshop, 905 Kč), náhrdelník (Lindex, 899 Kč), boty (Topshop, info o ceně v obchodě), čepice (Reserved, 399 Kč), psaníčko (F&F, 849 Kč)Foto: Filip Matušinský

Šál jako součást outfitu

Dlouhé šály budou v módě, oprašte proto ty, co už doma máte, a udělejte z nich součást svého oblečení. Jednoduše ho přehoďte přes ruce nebo jen ramena (ve stylu podzimní přehlídky Burberry) a přepásejte. Jakmile vám počasí podobnou sestavu zatrhne, vyměňte šál za teplý vlněný přehoz nebo pončo. Názornou ukázku najdete v článku Přivítejte podzimní trendy: Co nosit v září?.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: sukně (Topshop, 1499 Kč), top (Marks & Spencer, 899 Kč), boty (Baťa, 1899 Kč), pásek (Reserved, 129 Kč), šál (Lindex, 399 Kč), náušnice (Lindex, 99 Kč), klobouk (Topshop, info o ceně v obchodě)Foto: Filip Matušinský

Chcete se stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Načítám