Hlavní obsah

Velké finále: Čtenářky po 3 měsících zhubly 20 kilo!

Foto: Marie Bartošová

Tři měsíce se snažily zhubnout. A jak se jim to podařilo?Foto: Marie Bartošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr tří měsíců hubnutí s profesionály je tu! Tři z vás se za tu dobu snažily naučit zdravě jíst a pohybem shodit kila navíc. Jak se jim to povedlo? Posuďte samy!

Článek

Každý začátek je těžký, proto jsme se ho třem z vás z vás pokusili usnadnit. Koučové si je vzali do parády a vy jste tak čtvrt roku mohly sledovat jejich snažení a dozvídat se rady i samy pro sebe.

Radka se v hubnutí našla

„Pro mě největším přínosem byl – a stále je – jídelníček sestavený na míru. Konečně nemusím spekulovat, jestli to, co jsem si vymyslela, je málo, nebo moc, a s čistým svědomím mohu dodržovat to, co mi Radek poradil,“ otevřeně říká Radka. A jestli je změna jídla trápení? „Nejdůležitější je najít si svůj systém a snažit se, aby byl co nejpříjemnější. Pak není těžké ho dodržovat. A když někdy vypadnete z rytmu, neznamená to, že je konec všemu – stačí zase najet na tu správnou vlnu a pokračovat dál.“

Za velké plus Radka považuje i skutečnost, že se naučila s trenérem správně cvičit v posilovně. „Teď vím, co a jak mám dělat. A také, co je při cvičení důležité, aby bylo zdravé a cviky byly správně provedené,“ doplňuje Radka s tím, že za tohle i výživové rady odborníků investice rozhodně stojí.

Foto: Marie Bartošová

Radka na sobě opravdu zamakala. Posuďte sami!Foto: Marie Bartošová

Elen vsadila na pravidelné běhání

„Zjistila jsem, jak vlastně běhat a nenudit se u toho. A hlavně se hned neunavit na začátku a neodpadnout hned po 20 minutách. Ted už vím, jak na to, abych tu hodinku vydržela,“ říká studentka a zároveň fotbalistka Elen. A jaké jsou její pocity ve finále? „Cítím se o mnohem lépe, když se vejdu i do svých starých kalhot, které jsem nenosila dva roky. Naučila jsem se jíst v menších porcích a díky trenérovi i vím, co si dát po tréninku za jídlo. Rozhodně chci v hubnutí pokračovat. Vím, že to chce ještě čas a spoustu práce. Děkuju moc za tuhle příležitost!“

Foto: Marie Bartošová

Elen potvrdila, že i když sportujete hodně, k výraznému zhubnutí to nestačíFoto: Marie Bartošová

Dana se naučila najít si vždy čas na jídlo

„Naučila jsem se přemýšlet jinak o jídle. A to je pro mě asi nejdůležitější. Vždycky, když jsem chtěla zhubnout, tak jsem vsadila na dietu nebo přestávala jíst. Jenže po 2 týdnech už se to nedalo vydržet, a to, co jsem vůlí dostala dolů, jsem měla obratem opět nahoře. Ale teď už vím, jak na to: jíst pořád a pravidelně, plánovat si dopředu, neodbývat se!“ radí Dana, která se do projektu původně přihlásila kvůli synovi, kterému chtěla vařit dietně. Nakonec zhubla mnohem více kil než on, a hlavně se naučila nejíst první jídlo až po poledni. „Radost z kil dole pochopitelně mám. Ale nejlepší je ten dobrý pocit sama ze sebe. Chtěla bych moc poděkovat Vaškovi, který mě výborně koučoval a vedl. S ním mě to hubnutí začalo i bavit,“ směje se Dana.

Foto: Marie Bartošová

Na Daně jsou ve skutečnosti vidět změny ze všech tří nejvíceFoto: Marie Bartošová

Elen, Daně a Radce, a hlavně i vám držíme palce v dalším snažení. Snad jsme vám pomohli se v hubnutí zase o něco více orientovat tak, abyste věděly, kudy se vydat... Co říkáte na proměny všech tří čtenářek?

Styling: Dušan Bebčák a Ivana Pražáková

Produkce: Kateřina Pechová

Make-up: Ilona Rubešová, Alena Janovská, Veronika Havlíčková, Dominika Harvalíková a Marta Schneiderwinklová (SURFACE, profesionální škola vizážistů)

Za zapůjčení oblečení děkujeme: Marks & Spencer, Debenhams, Mohito, Bata, Lindex, Vero Moda.

Načítám