Hlavní obsah

Vepřová panenka v kabátku

Hodnocení:
(39)
Foto: Vitana
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Připravit vepřové tak, aby neztratilo šťávu? Použijte slaninu a zabalte ho do kabátku!

Ingredience pro:
4 porce
Jídlo
  • 800 g vepřové panenky
  • sůl
  • pepř
  • 100 g anglické slaniny
  • olivový olej
  • 10 g hladké mouky
  • 200 ml vody
  • 100 ml bílého vína
  • 1 kostka hovězího bujonu
  • 200 g baby karotky
Článek

Postup

Krok 1: Z vepřové panenky nakrájejte špalíky, které lehce osolte a opepřete a zabalte po obvodu do anglické slaniny. Spíchněte párátkem, aby na špalíku dobře držela.

Krok 2: Na rozehřátém oleji opečte dozlatova. Maso vyjměte a vložte do zapékací misky. Zbylou šťávu zaprášte hladkou moukou, promíchejte a zalijte vodou a vínem. Přidejte bujon a baby karotku a přiveďte k varu. Vše přelijte přes maso do zapékací misky a vložte pod gril, předem vyhřátý na 250 °C. Zapékejte cca 8 minut. Servírujte s měsíčky brambor s petrželkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC
28. 4. 2009

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.