Hlavní obsah
3,2
(61)
Foto: Vitana

Foto: Vitana

Aktualizováno

Připravit vepřové tak, aby neztratilo šťávu? Použijte slaninu a zabalte ho do kabátku!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g vepřové panenky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 10 g hladké mouky
  • 200 ml vody
  • 100 ml bílého vína
  • 1 kostka hovězího bujonu
  • 200 g baby karotky
Článek

Postup

01.

Z vepřové panenky nakrájejte špalíky, které lehce osolte a opepřete a zabalte po obvodu do anglické slaniny. Spíchněte párátkem, aby na špalíku dobře držela.

02.

Na rozehřátém oleji opečte dozlatova. Maso vyjměte a vložte do zapékací misky. Zbylou šťávu zaprášte hladkou moukou, promíchejte a zalijte vodou a vínem. Přidejte bujon a baby karotku a přiveďte k varu. Vše přelijte přes maso do zapékací misky a vložte pod gril, předem vyhřátý na 250 °C. Zapékejte cca 8 minut. Servírujte s měsíčky brambor s petrželkou.

Reklama

Související témata:

Načítám