Hlavní obsah

Vepřové kotlety dušené s tymiánovými bramborami

Hodnocení:
(8)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Éra tlakových hrnců se spolu s lepšími materiály vrací nejen do českých kuchyní. Vyzkoušeli jsme proto jeden takový „papiňák“ za vás, abychom ověřili, jestli jsou opravdu tak zázračné, jako ty původní. Ochutnejte vepřové kotlety připravené do 20 minut!

Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g másla
  • pepř
  • sůl
  • 4 stroužky česneku
  • tymián
  • 400 g brambor
  • 4 ks kotlety
Článek

Postup

Krok 1: Brambory nakrájejte na plátky a orestujte je v hrnci na másle. Zasypte je podle chuti tymiánem, solí a jemně nasekaným česnekem.

Krok 2: Na ně položte naklepané, osolené a opepřené kotlety a vše zalijte asi 1,5–2 dl vody.

Krok 3: Tlakový hrnec uzavřete, plotnu dejte na maximum a ve chvíli, kdy začne plynule unikat pára z ventilu, plotnu zase ztlumte a vše duste asi 15 minut. Hrnec odstavte z plotny, nechte jej vychladnout (pomůže i postavit jej na chvíli do studené vody) a můžete podávat!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek