Hlavní obsah
3,7
(10)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Éra tlakových hrnců se spolu s lepšími materiály vrací nejen do českých kuchyní. Vyzkoušeli jsme proto jeden takový „papiňák“ za vás, abychom ověřili, jestli jsou opravdu tak zázračné, jako ty původní. Ochutnejte vepřové kotlety připravené do 20 minut!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g másla
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 400 g brambor
  • 4 ks vepřové kotlety
Článek

Postup

01.

Brambory nakrájejte na plátky a orestujte je v hrnci na másle. Zasypte je podle chuti tymiánem, solí a jemně nasekaným česnekem.

02.

Na ně položte naklepané, osolené a opepřené kotlety a vše zalijte asi 1,5–2 dl vody.

03.

Tlakový hrnec uzavřete, plotnu dejte na maximum a ve chvíli, kdy začne plynule unikat pára z ventilu, plotnu zase ztlumte a vše duste asi 15 minut. Hrnec odstavte z plotny, nechte jej vychladnout (pomůže i postavit jej na chvíli do studené vody) a můžete podávat!

Reklama

Související témata:

Načítám