Hlavní obsah

Vepřové kotlety na jalovci a rozmarýnu

Hodnocení:
(26)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Oblíbeným rychlým jídlem jsou různé plátky masa udělané jen na pánvi. Přidejte ke kotletám (nebo jinému vepřovému masu) trochu jalovce, snítky rozmarýnu a pár kuliček černého pepře a provoňte svou kuchyni!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 vepřové kotlety bez kosti
  • olivový olej
  • 20 kuliček jalovce
  • 20 kuliček celého černého pepře
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Kotlety z obou stran lehce naklepejte. Jalovec a pepř plochou stranou nože mírně nadrťte a nechte asi 30 vteřin rozvonět v rozehřátém oleji. Přidejte polovinu nasekaného rozmarýnu a nechte také chviličku zavonět v pánvi. Kotlety z obou stran osolte a v horkém voňavém oleji i s kořením z obou stran opečte dohněda, trvá to celkem asi 7 minut.

Krok 2: Podávejte nejlépe se šťouchanými bramborami posypanými zbylým rozmarýnem.

Jaké koření máte k vepřovému masu rádi vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek