Článek
Postup
01.
02.
Vepřové kotlety pořádně omyjte a odstraňte případné úlomky kostí. Osušte a okraj s tukem dva- až třikrát nařízněte. Kotlety mírně naklepejte, osolte a opepřete z obou stran.
03.
Ve větší těžší pánvi rozpalte sádlo a kotlety na něm opečte z obou stran do barvy. Vyjměte je a odložte na talíř. Na rozpálený tuk vsypte klínky cibule a opečte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek, zamíchejte a pánev částečně stáhněte z ohně. Směs posypte mletou paprikou, dobře ji rozmíchejte v tuku a podlijte vývarem (pokud ho nemáte, postačí i voda). Přidejte rajčata a papriky a do pánve vraťte kotlety i se šťávou, kterou pustily. Osolte a duste do měkka asi 40 minut. Podávejte s vařenou rýží.
Rajčatové žně
Rajčata jsou v plné sezoně, tak je nenechte zahálet a využijte je do posledního kousku.
- Saláty: Retro | S cibulkou | Caprese
- Polévky: S parmazánovými chipsy | S kuřecím | S nočky
- Omáčky: Z čerstvých rajčat | S plněnými paprikami | Jemná i pro děti
- Pod víčkem: Kečup | Marmeláda |Sušená