Hlavní obsah
3,3
(77)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Rajčata a papriky jsou zrovna na vrcholu zralosti, a tak neuškodí připomenout si klasiku, jakou je srbská vepřová kotleta. U řezníka si vyžádejte maso s kostí a ponechte na něm i tukové krytí, právě to dodá omáčce její bohatou chuť.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 2 lžíce sádla
  • 2 ks cibule
  • 2 ks paprik
  • 2 ks rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 400 g rýže
Článek

Postup

01.

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na klínky. Omyjte papriky, odstraňte z nich semínka, podélně je rozkrojte na poloviny a nakrájejte na tenké proužky. Rajčata spařte, oloupejte, odstraňte z nich "bubáka" a část semínek a nakrájejte je na měsíčky. Česnek prolisujte.

02.

Vepřové kotlety pořádně omyjte a odstraňte případné úlomky kostí. Osušte a okraj s tukem dva až třikrát nařízněte. Kotlety mírně naklepejte, osolte a opepřete je z obou stran.

03.

Ve větší těžší pánvi rozpalte sádlo a kotlety na něm opečte z obou stran do barvy. Vyjměte je a odložte na talíř, na rozpálený tuk vsypte klínky cibule a opečte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek, zamíchejte a pánev částečně stáhněte z ohně. Směs posypte mletou paprikou, dobře ji rozmíchejte v tuku a podlijte vývarem (pokud ho nemáte, postačí i voda). Přidejte rajčata a papriky a do pánve vraťte kotlety i se šťávou, kterou pustily. Osolte a duste do měkka asi 40 minut. Podávejte s vařenou rýží.

Dáváte přednost starým osvědčeným receptům, nebo raději zkoušíte nové?

Reklama

Související témata:

Načítám