Hlavní obsah

Veronika se kvůli bříšku styděla i před manželem. Teď ho má ploché!

Foto: Archiv

Veronika měla problémy s bříškem vlastně od narození, ale po dětech se vše výrazně zhoršiloFoto: Archiv

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veronika od narození trpí atrofií břišních svalů a je pro ni nemožné břišní svaly zpevnit. Po dvou dětech bylo vše ještě horší. Jenže Veronika vyhrála zákrok, který jí k dokonalému bříšku pomohl!

Článek

Když se mladá zdravotní sestřička Veronika (25) narodila, rodiče se dozvěděli, že trpí atrofií břišních svalů. Celý život je tak měla povolené, nešlo je nijak zpevnit a o dokonale plochém bříšku mohla Veronika opravdu jen snít.

Mindrák až po dětech

Přesto se s tím dívka naučila žít a nijak zásadně se svou malou nedokonalostí netrápila. Vdala se a přišlo i vytoužené miminko. Než se ale její tělo stačilo z porodu vzpamatovat, byla opět těhotná. Nyní má Veronika dvě krásné a zdravé holčičky, ovšem její bříško dostalo pořádně zabrat.

Popraskala jí kůže a již tak povolené svaly se ještě více rozestoupily. „Měla jsem velké kožní převisy, úplně popraskané břicho a styděla jsem se i před svým manželem,“ vzpomíná Veronika.

Vzhledem k atrofii byla její jedinou šanci plastická operace. Přesně řečeno abdominoplastika. A přesně tento zákrok Veronika vyhrála!

Foto: Archiv

Dvě těhotenství se na Veroničině postavě podepsaly, i když je jasné, že dvě zdravé holčičky za to stojíFoto: Archiv

Cesta ke kráse

Jde o plastickou operaci, která trvá zhruba dvě až tři hodiny a provádí se v celkové anestezii.

„Abdominoplastika je operace, která je vhodná obzvláště pro ženy po porodech. Odstraňuje se při ní nadbytek tuku v podbřišku, zpevňují se svaly, bříško se pak již nevyklenuje a je krásně ploché. Jde tedy o partie, které se cvičením a třeba přísnou dietou dají zhubnout jen velmi výjimečně,“ vysvětluje plastický chirurg Pavel Horyna z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Foto: Archiv

Takhle vypdala Veronika před operacíFoto: Archiv

U Veroniky odborníci postupovali následovně. „Zákrok jsme zahájili vaser liposukcí boků, abychom odstranili přebytečnou tukovou tkáň. Veronika měla i rozestup přímých břišních svalů, takže jsme provedli jejich sešití. Použili jsme tkáňové lepidlo, které se používá pro lepší přilnutí kůže k podkoží, urychluje hojení a minimalizuje otoky po operaci,“ popisuje plastický chirurg Martin Molitor.

Foto: Archiv

Žádná operace se bohužel neobejde bez jizev. Po 7 týdnech od operace jsou jizvy ještě stále viditelné, ale s postupem času budou blednoutFoto: Archiv

Výsledek? Nadšení!

A jak to dopadlo? Veronika je šťastná a při pohledu do zrcadla více než spokojená. „Konečně si můžu nakoupit oblečení, ve kterém vynikne moje nová silueta, a nemusím se stydět ani před svým manželem. Jsem vážně moc spokojená, ani nedokážu popsat, jak skvěle se teď cítím. Přitom mě skoro nic nebolelo,“ říká Veronika.

Foto: Anna Kovačič

Není divu, že nyní se Veronika cítí báječně. Její bříško je přímo výstavníFoto: Anna Kovačič

Co tomu říkáte? Že Veronice zákrok prospěl?

Reklama

Načítám