Hlavní obsah

Veronika Žilková: Všechno nejlepší k rozvodu!

Foto: Mona Martinů

Vydržíte v manželství? Oba?Foto: Mona Martinů

Reklama

Šla jsem k zubaři a ten na mně potřeboval provést jakýsi bolestivý úkon. „Chcete injekci na bolest?" ptal se. „Bude to tak bolet? Nevydržím to bez injekce?" ptala jsem se já. „Jste vdaná?" „Vdaná i rozvedená." „Tak vám tu injekci dám. Vy totiž vydržíte prd."

Článek

Ano. Jsem rozvedená, dvakrát. Fakt mi to není příjemné psát. Znamená to, že nic nevydržím. Ale protože je nás v Čechách víc rozvedených než těch, co se potkali v patnácti, jsou spolu dodnes a vydrží jim to do smrti, píšu tento sloupek.

S nadsázkou (poznámka pro některé diskutéry, kteří se ptají, zda ty své „blbosti“ myslím zcela vážně). Když u nás zazvoní telefon, často se stane, že ho některé z dětí zvedne a hlásí: „Hej! Volá táta!" A ostatní se ptají: „A čí?“

Mám štěstí, že děti na množství otců trochu vydělaly. Ten „starý" se vždy snaží dokázat, že byl, je a bude lepší než ten „nový“ pán, co ho matka přivedla. A tak dělá to, co ho během manželství nebavilo, či na to, jak říká, neměl  čas. Konečně chodí se svými dětmi na tenis, do kina a všichni si v podstatě ten rozvod pochvalují.

Rozvody se paradoxně začnou rozrůstat i rodiny. Ten starý manžel si časem přivede novou manželku, ta má většinou děti z jiného manželství, spolu chtějí lásku stvrdit společným potomkem. Vy si také někoho najdete, i ten má děti, i vy si pořídíte společné a pravěká jeskyně se začíná pěkně zaplňovat.

Pokud jste velkorysí a všichni se rozhodnete spolu kvůli dětem vycházet, což je jediné a správné porozvodové řešení, může se vám stát že:

  • přes léto hlídáte štěně Mirkovy matky, což je babička dětí, které patří manžela Mirka bývalé manželce, ale vaše společné dítě štěně hlídat chce, neboť děti, které váš bývalý manžel Pepa s jeho novou ženou Janou vyženil, ho hlídaly taky.

A tak vám loužičky po štěněti, které patří pro vás úplně cizí bábě, zničí váš vlastní koberec. Tím legrace nekončí. Spletení podobně znějících jmen všech otců spojených rodin „Mirek- Jarek- Marek" způsobí pěkné trapasy. Natož jména stejná.

Zvoní Evička! Která? Naše? Která je naše?! Ta vyvdaná dcera, nebo ta přítelkyně vyženěného syna?

Přijde Věra? Myslíte babičku V. P., nebo babičku V. K.? Mé obě tchyně mají stejné jméno, navíc stejné jako sestra mého prvního manžela a dcera bývalé manželky třetího manžela.

Kdepak Hujerovi, ti to měli lehké. Byli příbuzní! Ale United family – v překladu Spojené rodiny – nedobrovolně spojily mnoho bývalých soků, zhrzených manželek, podvedených manželů a větší množství dětí, co v tom lítaj.

Ale berte to s humorem, láskou a tolerancí. Nějakou daň za to, že jsme svá manželství nevydrželi, my rozvedení nést musíme. Ale přesto navrhuji – preventivně – novou řeč při svatebním obřadu.

Milý snoubenče, berete si zde přítomnou XY a vydržíte, když:

  • bude hašteřivá, po ránu protivná, někdy neuvaří, bude mít spory s vaší matkou, po dětech ztloustne, občas jí bude kolega v práci připadat víc sexy a milejší než vy, možná s ním stráví bezvýznamný víkend v hotelu, bude panovačná, nadávat vám za bordel, co po vás zbude, nadávat za počurané prkýnko na WC, při menstruaci bude nesnesitelná, natož v šestinedělí, kdy po vás bude házet věci?

A vy, milá snoubenko, vydržíte, když:

  • si v sobotu s kamarády bude dělat svůj sport, zatímco vy budete trčet doma s nemocnými dětmi, vydržíte, že vám nebude pomáhat, a vlastně to nikdy neocení, bude vám zahýbat se sousedkou i kamarádkou, když se opije jako prase, utrhovat se na vás, prohraje či špatně proinvestuje peníze, bude vyžadovat pochvalu za to, co je samozřejmé, nebude vás poslouchat, když s ním budete mluvit, nebude chtít sex či naopak ho bude chtít ve chvíli, kdy padáte na hubu únavou? Vydržíte to?

Milí snoubenci, pokud jste připraveni tohle vše snášet, oddám vás.

Pokud ne, odejděte a ušetříte si peníze za rozvod.

Reklama

Související témata:

Načítám