Hlavní obsah

Větší láska díky sexu? 5 pozic, které nejvíc tuží vztah

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska, romantika, sblížení. Tohle všechno můžete mít, pokud se pomilujete v určitých pozicích. Které to jsou?

Článek

Pochopitelně, že pokud si dva už dávno nemají co říct, nezachrání je žádná z milostných technik. Problémy by se zkrátka měly řešit, dokud je čas. A pokud možno jim předcházet, a to lze i sexem. I ten posiluje milostné pouto. Některé pozice sbližují pár víc než jiné. Které to jsou?

Něžná lžíce

Lžíce, tedy pozice, kdy partneři leží na boku za sebou, sice nenabízí oční spojení, ale zase si s její pomocí užijete spoustu těsného fyzického kontaktu. Většina žen říká, že se v náruči svých milenců cítí bezpečně a opečovávaně, mnohé oceňují i to, že partner pohodlně dosáhne na všechny jejich erotogenní zóny a může je líbat na krku. K dalším výhodám této sbližovací sexuální pozice je její nenáročnost na prostor. Pomilovat se tak klidně můžete i ve stanu!

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

V pozici lžíce se žena cítí bezpečně a opečovávaná. Muž zase jako ochránceFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Variace na misionáře

O misionářské poloze (žena dole, muž nahoře) se říká, že je to pravděpodobně první a zároveň poslední pozice, ve které se pár miluje. Něco pravdy na tom asi bude. Je pohodlná, romantická a nenáročná, umožňuje oční kontakt. Pohyby má na starosti muž, jenže když žena omotá svoje nohy okolo jeho pasu, nebo jimi obemkne partnerova záda, jedná se přímo o souznění. Milenka lépe vnímá houpání jeho těla (kopulační pohyby), přitahuje si milence více k tělu a usiluje o synchronizaci. Tahle spolupráce taktéž posiluje pouto!

Chumel

Další sbližovací pozicí je chumel, kdy si muž klekne na paty, žena se mu posadí do klína, obejme ho nohama v oblasti hýždí, dívá se mu do očí a rukama se přidržuje jeho ramen. Tuto pozici charakterizuje těsný kontakt, emoce a v neposlední řadě i tření klitorisu. Odvážnějším se hodí informace, že je snadné stimulovat anální otvor partnerky, což mnozí považují za vrchol sexuální rozkoše a zároveň znak důvěry.

Psí páření

Klasická psí pozice, při níž žena klečí na čtyřech a muž do ní proniká zezadu, přijde některým párům příliš živočišná, divoká a neosobní. Leckdo však již dávno přišel na to, že pokud má milenka přitisknuté břicho k posteli a jen mírně nadzvedne zadeček (například s pomocí polštáře), může ji milenec „zalehnout“ celým tělem, přičemž žena má ještě dostatek prostoru pro to, aby nabídla svoje ústa k polibkům – stačí se vhodně natočit. Taky jste netušili, že „psík“ může být tak romantický?

Cesta do nebes

Pohodlí, něha, sblížení, intimní kontakt, souznění. Přesně tohle nabízí poloha, při níž si žena lehne na záda, zvedne obě nohy a nechá je napnuté u sebe. Milenec si kolmo přilehne, zasune penis do pochvy a pomáhá milence s podpíráním nohou. Ty, když jsou u sebe, zajišťují intenzivní sevření pochvy a tím pádem i silnější prožitky. Všechno dohromady se tak přirozeně propojí a úžasně zafunguje jak technicky, tak i emocionálně.

Kterou pozici považujete vy osobně za city prohlubující?

Související témata:

Načítám