Hlavní obsah

Vévodkyně Meghan slaví 37! Čím za poslední rok šokovala?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Zatímco loňské narozeniny slavila vévodkyně Meghan ještě v klidu a soukromí (relativním) v Botswaně, kam ji princ Harry pozval, dnes jsou na ni upřeny zraky celého světa. Co se všechno za poslední rok v jejím životě semlelo?

Článek

Během posledního roku se život Meghan Markle změnil o 180 stupňů. Z americké herečky, která byla známá zejména díky roli v seriálu „Kravaťáci“ (hrála tam Rachel Zane mezi roky 2011 až 2017), se stala jednou z nejsledovanějších světových celebrit. Žena, která dnes slaví 37. narozeniny, se provdala za prince Harryho (33). Kromě toho je to také necelý rok, co se mladší syn prince Charlese (69) začal s touto kráskou objevovat na veřejnosti.

A od té chvíle mnoho lidí bedlivě sledovalo každé její hnutí, zda se nedopustí nějaké chyby, kterou by si, jakožto budoucí vévodkyně, neměla dovolit. A třebaže mnoho jejích ne zcela standardních kroků nelze považovat za chyby, vévodkyně Meghan se skutečně něčím vymyká.

Vypadá to, jako by k ní byla královna Alžběta II. o trochu benevolentnější než k dalším členům královské rodiny, kteří se do ní přiženili či přivdaly. Hraje snad panovnici na city, že se vévodkyně Meghan narodila ve stejný den jako královna matka, Alžběta Bowes-Lyon (†101)? Čím tato královská oblíbenkyně v posledním roce překvapila nejvíce?

Samotné zásnuby

Prvotní šok, alespoň pro konzervativní Brity, muselo být už samotné zasnoubení. Už jednou tu přece byla rozvedená Američanka, pro niž zahořel plamenem muž s modrou krví. Jenže zatímco v roce 1936 dostal Eduard VIII. (†77) ultimátum, že se buď vzdá trůnu, nebo milenky, princi Harrymu královna požehnala. Velký vliv na to má fakt, že zatímco Eduard VIII. byl králem, princ Harry s největší pravděpodobností na trůn nikdy neusedne. Nároky na něj a jeho ženu proto nejsou tak vysoké. Navíc monarchie už není tolik zkostnatělá a k rozvodům se nestaví tak odmítavě jako v minulém století. Byť to neznamená, že by je schvalovala.

Foto: Profimedia.cz

Málokdo asi čekal, že si princ Harry nakonec vybere rozvedenou Američanku Foto: Profimedia.cz

Vánoce s královskou rodinou

Velkým překvapením pro mnohé byly také loňské Vánoce. Budoucí princova manželka totiž dostala od královny Alžběty pozvání, aby s ní a se zbytkem nejbližší rodiny strávila Vánoce na panství v Sandringhamu. Pokud vám to připadá pouze jako milé gesto, pak vězte, že je za tím mnohem víc. Dříve totiž partneři členů královské rodiny nesměli až do svatby trávit svátky s královnou. Když se v roce 2010 zasnoubila Kate Middleton (36) s princem Williamem (36), byli na Vánoce u Middletonových. Zákaz platil i pro sestřenici prince Harryho Zaru Phillips (37), když chtěla pozvat svého nastávajícího Mika Tindalla (39). Tuto tradici prolomila až Meghan.

Foto: Profimedia.cz

Měsíc po zásnubách už trávila Meghan Vánoce s královskou rodinou. Zleva: vévodkyně Kate, princ William, vévodkyně Meghan, princ Harry a v popředí princ PhilipFoto: Profimedia.cz

S rodinou na ostří nože

Zatímco o rodině vévodkyně Kate slyšíme poskrovnu – a když už, tak jen v tom nejlepším slova smyslu, příbuzní vévodkyně Meghan se zřejmě rozhodli, že trhnou rekord v počtu obsazených prvních stran světových novin. Otec Thomas Markle (74) se snažil přiživit na dceřině štěstí a hrál si na dotčeného rodiče, kterého zavrhlo milované dítko, nechal si od bulváru platit za zinscenované fotografie a neostýchá se mluvit do médií nejen o tom, kdy by asi tak jeho dcera mohla chtít děti, ale i o politických názorech prince Harryho. Nevlastní sestra vévodkyně Samantha Grant (53) není o moc lepší: nemůže slavné příbuzné přijít na jméno a pouze útočí. Naposledy prohlásila, že až jednou jejich otec zemře, bude to Meghanina vina. Královna musí mít radost, jakou novou rodinu získala.

Foto: Profimedia.cz

Thomas Markle dělá královské rodině obtíže. Neustále si pouští pusu na špacír a nevhodně se vyjadřuje k soukromí své dceryFoto: Profimedia.cz

Svatební šaty

Velkým šokem, byť v pozitivním slova smyslu, byly svatební šaty, jež Meghan oblékla na obřad 19. května. Všichni čekali, že se vydá cestou nejnovějších trendů a pořídí si model, který sice nebude odporovat královským tradicím (třeba holými rameny či hlubokým výstřihem), na druhou stranu ale jistě najde způsob, jak je obejít a být odvážná. Také se očekávalo, že zvolí britského návrháře.

Ale Meghan všem vytřela zrak. Šaty byly velice jednoduché, s lodičkovým výstřihem, hodinkovým rukávem a dlouhou vlečkou. Neodhalovaly ani o píď více, než by královna dokázala skousnout. A navíc: autorem šatů byla sice Britka Clare Waight Keller (47), ta ovšem pracuje pod francouzskou značkou Givenchy.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Meghan překvapila jednoduchostí a cudností svých svatebních šatůFoto: Profimedia.cz

Královnin zájem

Pro mnohé je také do jisté míry stále ještě k nepochopení, jak rychle si vévodkyni Meghan oblíbila sama panovnice. Když pomineme fakt, že schválila sňatek a pozvala Američanku na Vánoce, udělala několik překvapivých rozhodnutí velice brzy po svatbě. Když se Meghan nechala slyšet, že by chtěla být ve své nové pozici aktivní, královna jí přislíbila, že jí půjčí svoji osobní asistentku, aby se do role dostala co nejdříve. Také, ani ne měsíc po sňatku, vzala samotnou vévodkyni s sebou na oficiální akci. Na to vévodkyně Kate musela před sedmi lety čekat téměř rok. Že by královna měla pro usměvavou herečku takovou slabost?

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Meghan si s královnou velice dobře rozumí Foto: Profimedia.cz

Myslíte si, že vévodkyně Meghan zvládá svoji roli dobře? 

Reklama

Načítám