Hlavní obsah

Dojemné gesto Meghan: Nevěsta prince Harryho nebude házet svatební kytici! Proč?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Všechny nevdané dámy, které se těšily na to, že by snad mohly chytit kytici nevěsty Meghan Markle (36), si budou muset najít jiný zvyk, který jim předurčí cestu k oltáři. Americká herečka, která si bere britského prince Harryho (33), se svatební květinou zamýšlí něco úplně jiného.

Článek

Bylo by asi vtipné pozorovat dav pravděpodobně stovek žen, které budou s nadějí stát za Meghan Markle a čekat, až hodí svatební kytici. Jenže to si můžeme nechat leda tak zdát, protože nevěsta se této tradice, která není známá pouze u nás, ale i jinde ve světě, vzdá. Tentokrát ale nejde o jeden z jejích mírných vzdorů vůči zvyklostem královské rodiny, ba naopak.

Květiny pro neznámého vojína

Při královských svatbách se květina nehází. Tuto tradici zrušila královna Alžběta (†101), matka současné královny, v roce 1923, když si brala za muže Jiřího VI. (†56). Místo toho ji šla položit na hrob neznámého vojína ve Westminsterském opatství. To vše na počest jejího bratra Ferguse, který byl zabit během první světové války.

Toto krásné gesto od ní pak přebrala i její dcera, současná královna Alžběta II., princezna Diana i vévodkyně Kate. A následovat je nyní bude i Meghan Markle. Přesná podoba květiny není ještě známa, ale na starost ji dostala, stejně jako zbytek květinové výzdoby, květinová designérka Philippa Craddock.

Foto: Profimedia.cz

Při královských svatbách se květina nehází, ale pokládá na hrob neznámého vojína. Dá se očekávat, že Meghan Markle bude mít podobnou květinu, jako měla princezna Diana, jen v moderní podobě, jak velí trendy Foto: Profimedia.cz

V hlavní roli bílé růže

Jedno je ale jasné už nyní – vévodit budou zahradní růže, které tolik milovala princezna Diana. Další květiny, které se na svatbě objeví, budou zřejmě pivoňky, které si oblíbila nejen Diana, ale i Meghan. Ty také dostala jako první od prince Harryho. Třetí oblíbenou květinou byl náprstník, se kterým zřejmě také můžeme počítat. Kromě nich floristka použije větve buku, břízy a habru, to všechno z pozemků, které patří britské královské rodině.

Do jakých barev bude celá květinová výzdoba sladěna, ještě není jasné. Tedy kromě bílých růží, jež tak milovala princezna Diana a kterými její syn chce uctít památku své matky. Jistě by si přál, aby v tento velký den byly přítomny nejen její oblíbené květy, ale hlavně ona sama princezna Diana, jeho matka.

Jaké jsou vaše nejoblíbenější květiny?

Reklama

Načítám