Hlavní obsah

Panenka v chlebu

Hodnocení:
(2)
Foto: Petr Makovička

A skvělá večeře je tu!

Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Přemýšlíte nad chutným obědem? Což takhle dát si vepřovou panenku, a tentokrát rafinovaně zabalenou v chlebové krustě? Pokud máte odvahu a jste alespoň trochu šikovní, tak neváhejte a zkuste to se mnou! Odměnou vám bude šťavnatá lahůdka plná netradičních chutí.

Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g vepřové panenky
  • bílý chléb
  • 8 zelených fazolek
  • 500 g brambor
  • 125 g Lučiny
  • 150 ml smetany na vaření 12%
  • 50 g másla
  • 4 červené řepy
  • 1 lžíce smetanového křenu
  • 3 lžíce domácí majonézy
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
Článek

Postup

Krok 1: Vepřovou panenku očistěte a nízké konce panenky odkrojte tak, aby byl celý kus masa stejně vysoký. Ze zbylých konců panenky připravte faš (může to být různá míchanina, v tomto případě půjde o maso a smetanu). Skrojky rozemelte na kaši pomocí tyčového mixéru nebo v mlýnku na maso. Do kaše přidejte asi 50 ml smetany, osolte a opepřete. Faš by měla mít podobnou konzistenci asi jako paštika.

Foto: Petr Makovička

Krok 2: Chleba rozkrojte a odřízněte z něj co nejtenčí plátek. Ten s pomocí síta nad hrncem s vroucí vodou napařte. Chléb musí být vlhký, ne mokrý! Takto připravený plátek pomažte faší a poklaďte fazolkami. Na kraj položte osolenou a opepřenou panenku a celé zatočte. Pokud vám bude chleba přesahovat, odkrojte ho.

Foto: Petr Makovička

Vše spolu s panenkou a fazolkami zarolujte

Krok 3: Celou roládu dejte opéct na pánev, aby bylo pečivo na povrchu křupavé. Opékejte ze všech stran, dokud povrch nezezlátne. Poté předehřejte troubu na 180 °C a dejte maso na asi 15 minut péct. Po osmi minutách rolku otočte na druhou stranu. Pokud budete mít menší rolky, stačí méně času. Maso by uvnitř mělo zůstat šťavnaté a růžové.

Foto: Petr Makovička

Krok 4: Brambory zbavte slupky a uvařte v osolené vodě. Rozmačkejte je pomocí šťouchadla na jemnou kaši s lučinou, přidejte smetanou a máslo. Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí. Kaše by měla mít krémovou konzistenci. Podle potřeby přidejte smetanu.

Krok 5: Na salát budete potřebovat syrovou červenou řepu. Při její přípravě si dejte pozor, řepa obarví vše, čeho se dotkne. Řepu nastrouhejte na jemném struhadle, osolte a opepřete a podle chuti přidejte majonézu a křen. Před podáváním vychlaďte v ledničce.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama