Hlavní obsah
3,7
(9)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Piškotové těsto s višnovým pudinkovým krémem krásně ladí se šlehačkovým krémem se zakysanou smetanou a hořkou čokoládou.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 5 ks vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce polohrubé mouky
Višňový krém
  • 1 sklenice višňového kompotu
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1 sáček pudinku
Šlehačkový krém
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
K podávání
  • 1/2 tabulky hořké čokolády
Článek

Postup

01.

Na višňový krém slijte višňový kompot (nebo použijte 500 g čerstvých nebo mražených višní) a višně vypeckujte a odštavněte. Šťávu doplňte vodou na 1/2 l a spolu s cukrem a pudinkovým práškem povařte dohusta. 

02.

Žloutky ušlehejte s olejem a cukrem do pěny, do které zamíchejte mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto upečte na vymazaném a vysypaném plechu. Upečený plát potřete horkým višňovým krémem a nechte vychladnout. 

03.

Ušlehejte dotuha smetanu ke šlehání se zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky a rozetřete na višňový krém. Plát překrojte napůl, sesaďte na sebe a povrch posypte nastrouhanou čokoládou nebo kokosem. Nechte v chladu ztuhnout.

Načítám