Hlavní obsah

Vlasová kosmetika za pár korun? Použijte suroviny, které najdete v kuchyni

Foto: Olha Tsiplyar, shutterstock.com

O dlouhé vlasy se musíte starat. Pravidelné zábaly a regenerační masky by měly být samozřejmostíFoto: Olha Tsiplyar, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Regeneraci potřebují každé vlasy. Ač ty svoje třeba nežehlíte ani neodbarvujete, pořád je namáhají vlivy okolního prostředí. Komu se za vlasové masky nechce utrácet, může vsadit na suroviny z kuchyně.

Článek

Pokud si chcete pořídit přípravek na kvalitní regeneraci vlasů, je asi nejhorší místo, kam můžete zamířit, drogerie.

V porovnání například s kadeřnickými salony či specializovanými vlasovými prodejnami zde sice seženete vlasové produkty za mnohem nižší cenu, avšak většina z nich obsahuje řadu nevhodných chemikálií, jako jsou parabeny, sulfáty a podobně.

Chcete-li svým vlasům dopřát kvalitní a nijak závadnou regeneraci, máte dvě možnosti.

První možností je si za produkt trochu připlatit. Ale pozor! Neplatí, že všechno dražší je lepší. Pokud jste absolutní laik, bude pro vás nejjednodušší poradit se s kadeřníkem, trichologem, případně s poradci přímo v obchodech.

Druhou variantou je vytvořit si vlastní vlasovou regeneraci. Výroba domácí kosmetiky je v současnosti vyloženě trendy! Ne každý si však troufne vytvářet vlastní krém nebo šampon, vlasovou masku však zvládne kdokoli. Zvlášť pokud použijete běžně dostupné suroviny.

Tyhle můžeme jen doporučit!

Foto: 279photo Studio, shutterstock.com

Kokosový olej lépe než v kuchyni zužitkujete jako kosmetický přípravekFoto: 279photo Studio, shutterstock.com

Kokosový olej pro snadnější rozčesávání

Díky vynikajícím kyselinám je kokosový olej častou příměsí v kvalitní vlasové kosmetice. Vyživuje a zjemňuje poškozené a těžko poddajné vlasy, a tím i usnadňuje následné rozčesávání. Mimo to samozřejmě vlasům dodává jim lesk.

Domácí masku si můžete udělat ze samotného kokosového oleje. Zkrátka jej jen nanesete na vlasy a necháte minimálně půl hodiny, ideálně ještě déle, působit. Nebo si vytvořte jednoduchou masku smícháním lžičky až dvou medu (v závislosti na délce vlasů) a kokosového oleje.

Olivový olej vyživí suché vlasy

Pořiďte si kvalitní extra panenský olivový olej. Za nejlepší se dají označit ty, které jsou lisované za studena. Olej si dejte do mističky a trochu ohřejte v mikrovlnce, stačí na mírnou teplotu. Pak naneste do vlasů a nechte minimálně půl hodiny působit.

Zábal na vlasech můžete nechat i delší dobu. Klidně celé odpoledne nebo přes noc. V takovém případě si vlasy zabalte do potravinové folie nebo do staršího ručníku. Výsledkem této „vlasové terapie“ bude krásně vyživená, pružnější hříva. Navíc se i výrazně redukuje třepení konečků.

Foto: Viacheslav Rubel, shutterstock.com

Pivo představuje velmi výživnou, a hlavně rychle účinkující vlasovou regeneraciFoto: Viacheslav Rubel, shutterstock.com

Pivo zajistí parádní objem účesu

Jednak pivo obsahuje vitamin B a celou řadu cenných minerálů, které vaše vlasy vyživují. A jednak cukry a proteiny obsažené v pivu napomáhají uzavřít vlasovou kutikulu, zvětšuje se objem vlasů a mimo to se i více lesknou.

Pivní regenerace je navíc časově nenáročná. Po mytí šamponem pomalu opláchnete vlasy asi třemi deci piva. Necháte působit tři čtyři minutky a opláchnete vodou. Pak jako obvykle použijte kondicionér a je hotovo.

Vejce podpoří růst vlasů

Z vajec se dá udělat maska ze samotných bílků, které se vyšlehají na sníh. Takový zábal má snížit maštění vlasů.

Nicméně, pokud byste své vlasy nekategorizovali jako vyloženě mastné, tak žloutek určitě nevyhazujte! Tato část vejce, ze které by vlastně potenciálně mohl vzejít život, je přímo napěchovaná živinami.

Skvělou regenerační masku vytvoříte smícháním olivového oleje a žloutku. Nebo také kombinací celého vejce a bílého jogurtu. Obě tyto masky podporují růst vlasů a celkově je posilují. Minimální doba účinkování vajíčkových masek by opět měla být půl hodiny až hodinu.

A jaké masky používáte vy? Také domácí? A jak jste spokojeny?

Reklama

Načítám