Hlavní obsah

Vlasové vychytávky: Pudry pro objem, lesk i zmatnění

Foto: Isifa

Stačí si vybrat - potřebujete objem, lesk nebo mat?Foto: Isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to pořád dokola – umyjete si vlasy, pečlivě je vyfoukáte a… za pár hodin jste tam, kde jste byly. Jak vašemu účesu dodat objem, lesk nebo ho zbavit nežádoucí mastnoty, aniž byste musely znovu pod sprchu? Zkuste šikovné vlasové pudry. Stačí protřepat... a sypat.

Článek

Vlasy, které budou stále vypadat jako čerstvě upravené. Zní vám to jako sci-fi? Stylingové pudry toho v dnešní době „zmáknou“ opravdu hodně. Jestli by nám mohly naše maminky a babičky něco závidět, pak jsou to právě takovéhle vychytávky. Zatímco ony se musely spokojit s nekvalitními tužidly, které jim v lepším případě jen slepily účes, my si můžeme užívat pudrů, které vlasy absolutně nezatíží. V prášku už se dělá kde co, tak proč ne vlasové přípravky?

Pořádný objem, prosím!

Že by vám dokázalo něco tak jemného, jako je prášek, nadzvednout vlasy od kořínků a zajistit pořádný objem? Zní to neuvěřitelně, ale vážně to funguje. Prášek jednoduše nasypte přímo na vlasy a protřepte prsty, případně můžete odsypat do dlaní a poté tvarovat. Vyzkoušet můžete Ressurection Style Dust (label.m, 460 Kč), Powder'ful (got2b, 119 Kč), Super Dust (L'Oréal, 249 Kč) nebo Design Pulse Mega Dust (Matrix, 229 Kč). Už žádné tupírování a zplihlé vlasy, prášek můžete aplikovat, kdykoli vás napadne.

Musely byste se s vašimi ultra jemnými vlasy „usypat"? Naučte se, jak o ně pečovat. Poradí vám článek Trápí vás příliš jemné vlasy? Dodejte jim objem!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ressurection Style Dust label.m, Super Dust L'OréalFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Design Pulse Mega Dust Matrix, Powder'ful got2bFoto: archiv firem

Extra porce lesku

Ještě večer vaše vlasy vypadaly ukázkově, ráno už jsou ale bez lesku a tak nějak… nijaké. Jestli je potřebujete trochu rozzářit a leskům ve spreji zrovna nefandíte, nechte ukázat, co umí, Shine Duster (Schwarzkopf, 389 Kč). Nasypte do dlaní a jemně rozetřete, získáte tak tekutou konzistenci, kterou vetřete do délky vlasů. Skvělou věcí je kondicionér ve spreji Dirty Secret Dry Conditioner (TIGI Rockaholic, 260 Kč), který můžete použít ve chvíli, kdy jsou vaše vlasy hodně suché.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Shine Duster Schwarzkopf, Dirty Secret Dry Conditioner TIGI RockaholicFoto: archiv firem

Zmatnění expres

Šikovné prášky jako Powder Grip (Redken, 420 Kč), Dust It (Schwarzkopf, 199 Kč) nebo Boost Powder (American Crew, 229 Kč) zvládnou s vašimi vlasy víc, než je dostat do té správné formy. Dodají jim objem bez toho, aniž by je zatížily. Nemají ale úplně stejné účinky jako suché šampony, které vám představíme vzápětí, přistupujte k nim proto jako ke stylingovým pudrům s matným efektem.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Powder Grip Redken, Boost Powder American CrewFoto: archiv firem

Pro osvěžení a zbavení mastnoty

Řešíte více než úpravu vlasů jejich nadměrnou mastnotu? Nekompromisně sáhněte po suchých šamponech. Nahradí umytí ve dnech, kdy nestíháte, a zachrání vás také před večerními akcemi, kdy už vaše hříva pomalu plihne. Naším favoritem je Lee Stafford (315 Kč), a to z jednoho prostého důvodu – nabízí varianty i pro světle hnědé a tmavě hnědé vlasy. Nemusíte se s ním tudíž obávat bílých stop ve vlasech. Ani tak ale nezapomeňte po nanesení šamponu vlasy pročesat. Pokud vám chybí to správné „náčiní", přečtěte si článek Hřebeny a kartáče: Víme, které se hodí pro vaše vlasy.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lee Stafford, Dry Shampoo label.mFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Transforming Dry Shampoo TIGI Catwalk, Refresh Dust SchwarzkopfFoto: archiv firem

Máte zkušenosti s vlasovými pudry? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám