Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte rádi třešně, ale už nevíte co s nimi? Co třeba vyzkoušet osvěžující nepečený dezert do skleničky? Nebudete litovat, voňavý třešňový pohár nadchne vás i vaše nejbližší.

10 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 skleničky
  • 200 g třešní
  • 4 lžíce mandlového likéru amaretto
  • 100 g ovesných vloček
    1
  • 50 g cukru moučka
  • 4 lžíce mandlových lupínků
    8
  • 1 lžíce medu
  • 100 g mléčné čokolády
    6
    7
  • 400 ml smetany ke šlehání
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Třešně vypeckujte, rozpulte, zalejte dvěma lžícemi likéru a nechte pár minut odležet.

02.

Na nepřilnavé pánvi nasucho opražte ovesné vločky, přesypte je do misky a přidejte k nim med, zbylý likér a nalámanou čokoládu. Na rozpálené pánvi ještě opražte zvlášť mandlové plátky na ozdobu.

03.

Smetanu vyšlehejte na nejvyšší rychlost společně s moučkovým cukrem. A můžete vrstvit! Na dno skleničky patří vločková směs, pak trocha smetany, následují opilé třešně, další vrstva smetany a nakonec na ozdobu mandle.

Nebo byste si radši dali rychlý pohár s müsli?

Energetická hodnota celkem pro 1 skleničku
Energie3 018,73 kJ
Bílkoviny8,33 g
Tuky45,28 g
Sacharidy68,75 g
Sůl0,18 g
SAFA27,56 g
Vláknina5,31 g
Cukry43,12 g

Načítám