Hlavní obsah

Chystáte se na svatbu nebo oslavu? Darujte peníze vtipně jako bonboniéru i obraz

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čím dál častěji si lidé místo osobních dárků věnují peníze. K narozeninám, svátkům, ale třeba i novomanželům. Je to čistě z praktických důvodů. A proto vám nabízíme tipy, jak to udělat s vtipem.

Článek

Možná se občas dostanete do situace, kdy si nevíte rady, co máte darovat příbuzným, kamarádům či dospělým dětem. Někdy to mohou vyřešit peníze. Abyste je však nemuseli předávat jen tak v obálce, dejte si trochu práce a zabalte je originálně.

Zvláště v létě se vám mohou naše tipy hodit, neboť to je období svateb, což znamená i dilema ohledně darů. Pro většinu novomanželů je nejlepší i nejpraktičtější, když jim do začátku přispějete nějakým finančním obnosem. Čím větší skupina se „složí“, tím může být dárkové balení zajímavější.

Místo bonboniéry

Stačí, když si schováte jakoukoli krabičku od čokoládové bonboniéry či plechový box od sušenek. Pak už jen do něj naskládejte papírové košíčky na muffiny různých velikostí a místo čokolády je naplňte penězi. Stočené papírové ruličky ještě omotejte mašličkami.

Foto: Tomáš Rubín

Po téhle bonboniéře rozhodně nepřiberete.Foto: Tomáš Rubín

Trocha umění

Zajímavý efekt vytvoříte pomocí papírových bankovek, které vložíte do rámečku. Pak už jen vyřízněte z bílého papíru nějaký obrazec, třeba jednoduchý trojúhelník či srdce, a nechte vykukovat pouze obličeje na bankovkách.

Foto: Tomáš Rubín

Báječný dárek pro milovníky uměleckých děl.Foto: Tomáš Rubín

První pomoc

Vtipný dárek vytvoříte i pomocí velké umělohmotné injekční stříkačky, kterou koupíte za pár korun v lékárně. Vložte do ní srolovanou bankovku a připojte cedulku První pomoc. Pak můžete stříkačku vložit do dárkové krabičky, kterou polepte ještě náplastí.

Foto: Tomáš Rubín

Tahle pomoc by se hodila asi každému.Foto: Tomáš Rubín

Exotická rostlina

Že tahle rostlina jménem dvoutisícovník zelený u vás neroste? Musíte se hodně snažit, abyste ji vypěstovali. Každopádně se hodí jako dárek na svatbu, kdy se skládá velká skupina lidí, nebo ji můžete připravit jako malé věno svým dětem do začátku samostatného bydlení či příspěvek na auto. Samozřejmě můžete vytvořit i stovkovník, pětistovník či tisícovník. Záleží, jaké bankovky na rostlinu provázkem či mašličkou přivážete.

Foto: Tomáš Rubín

Dvoutisícovník zelený je potřeba jednou týdně přiměřeně zalévat a jednou ročně přihnojovat. A pozor, zvlášť před výplatou může opadávat…Foto: Tomáš Rubín

Jako obrázek

Chystáte významnou oslavu kulatin někoho v rodině? Můžete se s příbuzenstvem složit a dát dohromady tento parádní obraz. Určitě se bude rámeček později hodit i na krásné fotografie.

Foto: Tomáš Rubín

Na takovou koláž je vskutku radost pohledět.Foto: Tomáš Rubín

Další super nápady na osobní dárek najdete v článcích: Originální svatební dekorace nebo Jarní dekorace z hrníčku na kávu

Reklama

Související témata:

Načítám